Güncel:
Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü etkinliği

 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Trabzon AB Bilgi Merkezi tarafından TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Kadın Erkek Sosyal Eşitlik Derneği'nin (KEBSED) desteği ile "Kadınlar Haklarını Öğreniyor" etkinliği gerçekleştirildi.

TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zühal Akyüzlü, girişimci kadınlar olarak kadınların her zaman destekçisi ve eşitlik mücadelesinin takipçisi olduklarını kaydetti. Akyüzlü, ekonomik anlamda güçlü olan kadının kendine güveninin de artacağını vurgulayarak, kadına karşı şiddetin önlenmesinde ekonomik özgürlüğün önemine dikkat çekti.

Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez ise Atatürk devrimlerinin kadın devrimi olduğunu anımsatarak, baro olarak her zaman kadınların yanında olduklarını söyledi. Suiçmez, hukuki hakları konusunda yeterli bilgiye ve olanağa sahip olmayan kadınlara baronun destek verdiğini de kaydetti. Kadın Erkek Sosyal Eşitlik Derneği (KEBSED) Temsilcisi Ayşegül Akyüz de kadınların mücadelesine destek veren TTSO AB Bilgi Merkezi'ne teşekkür ederek, Trabzonlu kadınların haklarına sahip çıktıklarını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Songül Nadir, töre cinayetine kurban giden bir genç kızın yaşadıklarını anlatan kısa bir oyun sahneye koydu. Nadir'in performansı izleyenlere duygusal anlar yaşatırken katılımcılar sanatçıyı dakikalarca alkışladı.

Etkinlikte ayrıca Avukat Hande Burma, katılımcılara kadınların yasal hakları konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Kırsal kesim ve kent merkezinden kadınlarla öğrencilerin de yer aldığı etkinlikte; mal paylaşımı, boşanma, ekonomik baskı gibi konularda pek çok soru soruldu. Öte yandan Avukat Hande Burma, genç kızlara akran şiddeti konusunda bilgilendirmelerde bulunarak bu anlamda sıkıntı yaşayan gençlerin okul yönetimlerine ve gerekirse baroya başvurmaları çağrısında bulundu.

Burma'nın konuşmasının ardından söz alan TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, Avrupa Birliği'nin toplumsal cinsiyet eşitliğinin yanında olduğunu anlatarak, kadın STK'larla çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Etkinlik, katılımcılara plaket verilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.





Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku