Güncel:
Kansere kafa tutan kuruyemişler...
İyi ve doğru beslenmenin kanser üzerindeki olumlu etkisi bir araştırmayla daha ortaya konuldu.

Doğru beslenme bağırsak kanseri hastalarının ömrünü uzatıyor. Yapılan yeni bir araştırmaya göre badem, ceviz gibi kuruyemişler bağırsak kanserinden ölüm riskini azaltıyor. Boston’daki Dana-Farber Kanser Enstitüsü’nün yaptığı araştırmaya göre bağırsak kanseri tedavisi gören, sonrasında düzenli olarak sağlıklı atıştırmalıkları tüketen hastalarda erken ölüm riskinin yüzde 57 daha düşük olduğu tespit edildi. Ayrıca kanserin yenilenmesi riskinin de yüzde 42 azaldığı belirlendi. 

Bilim insanları bağırsak kanserinin üçüncü evresinde olup da tedavi gören 936 hastayı analiz etti. Bu hastaların çoğunluğu ameliyat olmuş ve kemoterapi görmüştü fakat hiçbirinde kanser metastaz yapmamıştı. Bilim insanları bu hastaların tedavi sonrası üç yıl boyunca hayatta kalma şansının yüzde 70 olduğunu belirtti. Araştırmaya katılanların yüzde 19’u günde 22 adet badem veya bir miktar ceviz, fıstık gibi kuruyemiş tüketiyordu. Araştırmanın sonuçları kuruyemiş yiyenlerin tedavi bittikten sonra yemeyen hastalara göre erken ölüm riskinin yüzde 57 daha düşük olduğunu ortaya koydu.

Chicago’daki Amerikan Klinik Onkoloji Derneği (ASCO) toplantısında sonuçları açıklanan araştırma kapsamında badem, ceviz, pekan cevizinin etkisi incelendi; fıstık ezmesinin aynı etkiyi göstermediği belirtildi. Araştırmanın yazarı Temidayo Fadel, araştırmayla ilgili şunları söyledi: “Kemoterapiden yararlanan hastalar sıklıkla nüks veya ölüm riskini azaltmak için başka ne yapabileceklerini soruyor. Bu çalışmamız diyeti değiştirmenin yararlı olabileceği fikrine önemli katkıda bulundu.”

Amerikan Kanser Derneği’nden araştırmacılar, yetersiz beslenme ve fiziksel hareketsizlik nedeniyle bağırsak kanseri olan gençlerin sayısının arttığını söylüyor. Bu arada 1980-1995 yılları arasında doğanlarda, 1950’de dünyaya gelenlere kıyasla bağırsak tümörünün gelişme olasılığının dört kaz fazla olduğu belirtildi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku