Güncel:
Karadeniz'de balık azalınca vatandaş kültür balığına yöneldi...

Karedeniz'de son günlerde azalan balık avı vatandaşı alternatif balık türü olan kültür balığına yönlendiriyor. Trabzon'da son günlerde iyice azalan hamsi ve diğer balık çeşitlerin yerini tezgahlarda yavaş yavaş kültür balıkları alırken özellikle levrek ve somon en çok terçih edilen balıklar arasında yer alıyor.

Trabzon'da deniz balığına alternatif olarak kurulan 83 adet Su Ürünleri Tesisinde yaklaşık 15 bin tona yakın balık üretiliyor.

Konuyla ilgili bilgiler veren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, deniz balık avcılığına alternatif olarak kıyılarda 9 kafes işletmesinde Alabalık ve Levrek üretimi yapıldığını hatırlattı. Gülbay "Deniz balık avcılığına alternatif olarak ilimiz kıyılarında 9 kafes işletmesinde Gökkuşağı Alabalığı, Karadeniz Alabalığı ve Levrek üretimi yapılmaktadır. Ayrıca 74 adet karada Alabalık üretim tesisi olmak üzere toplam 83 adet su ürünleri üretim tesisi yaklaşık 15 bin tona yaklaşan kapasite ile ülke balıkçılığının önemli bir besin kaynağını oluşturmaktadır. İlimizde su ürünlerinin örgütlenmesi açısından 24 adet su ürünleri balıkçı kooperatifi ve 1 adet su ürünleri kooperatifleri merkez birliği bulunmaktadır. Balıkçılarımıza lojistik destek amacıyla 28 adet kıyı yapısı mevcuttur. İlimizde Of, Merkez (Faroz) Çarşıbaşı ve Beşikdüzü balıkçı barınaklarında Avrupa Birliği yasal mevzuatına uyum çerçevesinde birer adet balıkçılık idari binası kurularak sektörde hizmet vermesi sağlanmıştır" dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku