Güncel:
Kaymakamlık ve belediyeden büyük destek

 Araklı’da "Süt Sığırcılığı ve Koyun Yetiştiriciliği Projesi" kapsamında toplamda 25 fayda sahibine Belediye Kültür Salonu önünde yapılan kura çekimi sonucunda hayvanlarının teslimatı yapıldı.

            Proje kapsamında 15 aileye, aile başı 10 Bafra cinsi koyun, 1 koç olmak üzere toplamda 165 küçükbaş ve 10 aileye de aile başına 2 adet Jersey cinsi inek olmak üzere toplam 20 adet inek dağıtımı yapıldı.

Törene Ortahisar Kaymakamı Osman ATEŞ, Araklı Kaymakamı Adnan TEZCAN, Araklı Belediye Başkanı Recep ÇEBİ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Kadir ER, İlçe Emniyet Müdürü Ergün KIZILBOĞA, Araklı Belediye Meclis Üyesi Ali GÜMÜŞTAŞ, Daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

Araklı Kaymakamı Adnan TEZCAN törende yaptığı konuşmasında bu tip projeler ilçemizde hayvancılığı geliştirecek bu projelerin ilkini ilçemizde gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Uygulanan projenin amacı çiftçilerin gelir düzeyini artırmak ve köyden kente göçün önlenemediği bu dönemde bir nebzecik olsa ailelere katkıda bulunmaktır, bu hayvanlara iyi bakanlar iyi verim alırlar dedi.


Törende konuşan Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi Araklı ilçemizde bu proje bizim için çok önemli Araklı’da hayvancılığın ilk meşalesini yaktık bizlerde bu tür projeleri takip edeceğiz diyerek bazı hak sahibi vatandaşlardan hayvanlarını kesmeyip çoğaltma sözü aldı. Recep ÇEBİ konuşmasının devamında  3 yıl sonra geri ödemesi başlayacak bu proje kapsamında İlçemizde 6 ayda bir proje yaparak hayvancılık alanında Araklı ilçemizi daha ilerilere taşıyıp insanlarımıza hayvancılığı sevdireceğiz bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

Haber : Arif AZAK









Araklı Recep Çebi -Adnan Tezcan paylaşan: arakl-medya

Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku