Güncel:
KOBİDER: Trabzon-Erzincan Demiryolu hayal mi oluyor?

 Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, İstanbul, yüksek hızlı tren sevincini yaşıyor. Türkiye dünyanın 8'inci, Avrupa'nın 6'ncı yüksek hızlı tren ülkesi olmanın sevincini, gururunu yaşıyor. Başbakan Erdoğan, bugün sadece yüksek hızlı tren hattının sevincini yaşamakla kalmadıklarını, aynı zamanda başkentleri demir ağlarla buluşturduklarını ifade etti.

Son 12 yıldır kara, deniz ve hava taşımacılığında önemli projeleri hayata geçirirken, demiryolu taşımacılığında da atılım dönemini başlatıldı. Yıllardır kaderine terk edilen ve yatırım yapılmadığı için bitme noktasına gelen demiryolları AK Parti iktidarları döneminde yeniden hayat buldu.

Adeta demiryolları devlet politikası haline getirilirken, demiryollarına önemli oranda kaynaklar ayrıldı. Demiryollarının taşımacılıktaki payının artırılması için önemli projeler ardı ardına hayata geçirildi. Türkiye, eskiden hayal bile edilemeyen hızlı trenle tanıştı. Yüksek hızlı demiryolu yapım projelerinin yanı sıra hızlı ve konvansiyonel demiryolu yapımlarında yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Erdoğan; Anadolu'nun manevi mimarlarının, mekânlarının daha da yaklaştığına vurgu yaparak "Üsküdar'daki Aziz Mahmut Hüdai Hazretleriyle, Yunus Emre'nin, Nasrettin Hoca'nın, Mevlana'nın, Hacı Bayram Veli'nin, Gazi'nin işte buluştuğu gün bugündür” dedi.

Bizde diyoruz ki; Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği, Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu, Yavuz Sultan Selim'in valilik yaptığı Trabzon şehrimiz de çağın gereği olan demiryolu imkânından faydalanmalı. Ve Trabzon’un manevi mimarlarından Ahi Evren Dede ile tasavvuf ehli Haçkalı Baba'yı da Hacı Bayram Veli ve Aziz Mahmut Hüdai Hazretleriyle buluşturmalı.

Trabzon'da 70 yıldır demir yolu hasreti çekiyor

Yüksek hızlı tren ecdadın rüyasıdır. Bazı şehirlerin artık bir ulaşım şehri olduğunun bilincindeyiz ve yüksek hızlı treni hayal bile edemiyorduk. Yüksek hızlı tren ülkemiz adına fevkalade güzel bir çalışma olmuştur. Türkiye demiryolu ulaşımında fevkalade yol kat etti.

Yüksek hızlı tren projelerinin yanı sıra hızlı tren projeleri de tüm hızla sürüyor. Sivas-Erzincan Hızlı Demiryolu Projesinin ilk etabının yapım ihalesi gerçekleştirildi.

Bilecik- Bursa, Ankara-İzmir, Ankara-Sivas yüksek hızlı demiryolu ve Konya-Karaman, Sivas-Erzincan hızlı demiryolu hatlarıyla kısa vadede ülke nüfusunun yarısına yakınının yaşadığı 17 il yüksek hızlı demiryolu ağı ile birbirine bağlanacak.

Konya-Karaman-Ulukışla-Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesinde Konya-Karaman ve Adana-Gaziantep arasında inşaat çalışmaları, diğer bölümlerde ise yapım ihale çalışmaları devam ediyor.








Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku