Güncel:
Metin Kara Yeniden Başkan Seçildi
Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 64. Genel Kurulu’nda tek aday olarak seçime giren Metin Kara yeniden başkanlığa seçildi.

19 Mayıs Spor Salonu’nda yapılan genel kurula Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta ve Salih Cora, siyasi partilerin il başkanları ve yöneticileri, Sürmene Şoförler Odası Başkanı Ekrem Yılmaz, Vedat Yılmaz, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, esnaf ve sanatkar odası başkanları, protokol üyeleri ve delegeler katıldı. Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü nedeniyle kongre salonundaki dev ekrandan Çanakkale 1915 Belgeseli gösterildi. Divan Kurulu başkanlığını Temel Korkmaz’ın yaptığı kongrede İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından konuşan Başkan Metin Kara, genel kurulun Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümüne denk gelmesinin güzel bir tesadüf olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Sözlerime, Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümünü kutlayarak başlamak istiyorum. Olağan genel kurulumuzun tarihimizin böyle şanlı bir gününe denk gelmesi güzel bir tesadüf oldu. Çanakkale Zaferi, bu topraklardaki bin yıllık varlığı kazınmak istenen milletimizin yazdığı tarihin en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Tüm imkânsızlıklara rağmen özgürlüğüne âşık bir milletin ferdi olan insanlarımızın kanlarıyla, canlarıyla kazandığı bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasındaki en önemli kilometre taşlarından biri olmuştur. Çanakkale Zaferi, milletimiz ve ülkemiz üzerinden plan yapmak isteyenlerin asla unutmaması gereken bir ders olarak tarihte yer almaktadır. Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde, bu toprakları bize mukaddes vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

Başkan Kara, Türk Milleti’nin kahraman ordusunun bugün yine vatanının ve milletinin selameti için Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında hainlerle mücadele ettiğini belirterek, “Zeytin Dalı Harekâtı, hem o bölgedeki vatandaşlarımızın hem de komşu ülkelerdeki insanların huzuru ve refahı için gerekliydi. Bu topraklar üzerinde asırlardır sinsi emelleri olanları lanetliyorum. Hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklarını buradan bir kez daha vurgulamak istiyorum. Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti çok badireler atlattı. Dışarıdaki düşmanları kadar içerideki hainlerle de yüzyıllardır mücadele etti. Bundan sonraki süreçte de Allah’ın izniyle hiçbir cephede sırtımız yere gelmeyecektir. Millet olarak, topraklarımıza göz diken dersini alacaktır. Daha önce birçok kez olduğu gibi Zeytin Dalı Harekâtı’nda da dünyaya kararlılığımızı gösterdik, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerinin, yüce Türk Milleti’nin başı sağ olsun. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Kalplerimiz, Mehmetçiklerimizle atıyor. Allah yar ve yardımcıları olsun. Allah burunlarını kanatmasın, ayaklarını taşa değdirmesin” dedi.

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi çatısı altında 18 yıldır hizmet verdiğini belirten Başkan Kara, “Son 18 yıl istikrarlı bir dönemdir. 2017 yılı içerisinde 673 ortağımıza 39 milyon 250 bin lira kredi kullandırdık. 2017 yılında 250 yeni ortak alımı yaparak kendilerine 15 milyon 400 bin lira  kredi kullandırdık. 2017 yılsonu itibariyle toplam plasmanımız 72 milyon liradır. 17 yılda geri dönüşler ile birlikte kullandırdığımız krediler 350 milyon liraya ulaştı. Esnaf ve sanatkârımızın ekonomik sorunlarına bir nebze çare olabilmişsek, işlerinin yürümesine katkımız olmuşsa ne mutlu bize. Bu yolda çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından mevcut başkan Metin Kara’nın tek listeyle girdiği seçimde yönetim ve denetim kurulu şu isimlerden oluştu:

“Başkan: Metin Kara, Yönetim Kurulu Asıl üyeleri: Şükrü Bekar, Hayri Köksal, Mustafa Pehlivan, Mehmet Yılmaz, Yönetim Kurulu Yedek üyeleri: Ömer Faruk Pehlivan, Aydın Yılmaz, Şener Sürül, Zühtü Öztürk, Yılmaz Akpınar, Denetim Kurulu Asıl Üyeleri: Aytekin Keleş, Halil Tokur, Denetim Kurulu Yedek Üyeleri: Uğur Yanık, Hüseyin Nalçıcı

Haber-Video: Arif AZAK



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ali FAİZ: Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın...

Haberi Oku