Güncel:
Model Bahçede Fındık Üretiminde Artış Gözlendi
Fındıkta verim ve kaliteyi arttırmak amacıyla son yıllarda yapılan çalışmalar olumlu sonuçlarını vermeyi başladı.

Verim ve kalitede yaşanan ve son yılların ortalaması ile 100 kg’ın altına kadar inen fındıkta resmi ve özel kuruluşlar tarafından yapılan iyileştirme çalışmaları etkili oluyor. Türk fındığının en büyük tüketicisi konumunda olup, ürün temininde kaliteyi ön plana alan Ferrero Fındık tarafından Model Bahçe sistemi ile üretici ile işbirliği yapılarak Değerli Tarım Uygulamaları adı altında hayata geçirilen çalışmalar da hem verim hem de kalite artışı yaşanıyor.

Trabzon’un Araklı ilçesine bağlı Yolgören mahallesinde bulunan model bahçede üreticilere yönelik etkinlik düzenlendi. Bahçe günü etkinliğine Araklı Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Arsin Kaymakamı Yakup Güven, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık ve üreticiler katıldılar. Katılımcılara kurulan istasyonlarda bilgiler verildi.

Yapılan çalışmalarda fındık üretiminde verim ve randıman sayılarında artış gözlendi.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi konuyla ilgili olarak; ”Daha verimli tarım ve daha çok randıman alınması adına yapılan çalışmaların ve analizlerin somut örneklerini inceledik. Fındık üreticilerimiz için oldukça verimli ve bilgi dolu bir etkinlik. Özellikle randıman ve verimli tarım hususunda faydalı bilgiler mevcut. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku