Güncel:
Murat Akın: Kelkit'e fabrika yapmak istiyorum…
1954 Kelkit Belediyespor Onursal Başkanı, İş İnsanı Murat Akın yaptığı açıklamada 1984 yılında Gümüşhane Kelkit’den ayrıldım. Atalarımızın kurmuş olduğu sistemde çalışmaya devam ettim ve yurtdışına çıktım yurtdışında 23 yıl yaşadım.  Sonra döndük Kelkit’e  tekrar bir şeyler yapmak için çaba gösterdim. Bölgenin en büyük Avm’si olan Murat Akın Avm’yi bölge halkının hizmetine kazandırdık. Bu Avm’nin  olduğu ada bizim dedelerimizin babalarımızın yeriydi biraz daha genişleterek Kelkit’e biraz daha yenilik getirmek istedim Murat AKIN demek yenilikler demekti ilklerin yeniliklerin başlangıcı olsun diye 50 milyon tl civarında para yatırarak Avm’yi hizmete sundum.

Şimdi herkes bir şey yapıyor Kelkit çok zengin olmuş güzel olmuş herkes bir şey anlatıyor anam derdi ki rahmetli Kelkit’i gel bir gör oğlum geldim gördüm taş yığını şimdi ben binaları yapmakla bir şey olacağını zannetmiyorum ama hadi öyle söyleyelim işte 11 daire bu sene yapıyoruz belediye müsaade verirse ayrıca 96-100 daire Kelkit’e yapmayı düşünüyoruz ama bunlar bir kazanç değildir benim amacım Kelkit’e bir fabrika yapmak ama bana iş düşerse tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok birileri gelirde bana söylerse hizmet etmek için her zaman varım, Kelkit’e entegre et tesisi yapılacakmış bildiğim kadarıyla gururla, kibirle, havayla bu işler olmaz ben senin varlığını biliyorsam gücünü biliyorsam sana gelmek bana gurur kibir vermemesi lazım eğer bana teklif edilseydi çoktan bu tesisi faaliyete geçirirdim.

Babam rahmetli olmadan önce ona söz vermiştim eğer bir gün nasip olurda gücümüz yeterse babamızın adına 4-6 yaş arası çocuklar için kuran kursu, yanına şadırvan, bayan kuran kursu, annemizin adına minare yapmak bunların hepsini hayata geçirdik. İlçede, köyde, Bayburt’ta, Gümüşhane’de nerede olursa olsun camilerle ilgili çalışma olursa eğer bize düşen bir şey varsa yapmak için babamıza söz verdik sonuçta babamızın izinde gitmeye çalışan insanız dedi.

Murat Akın açıklamasının devamında 1980 yılında Gençlerbirliği’nde, ondan önce Samsun’da top oynadım daha sonra geldim Kelkitspor’a ve bunlara kızdım Çiftlikspor’u kurdum. Haliyle futbolun içinden geldiğimiz için bu memlekette neler yapabiliriz bizim başka yapacak hiçbir şeyimiz yok gençlerimiz kahve köşelerinde ama hafta sonları maç olduğu zaman  1000  ile 3500 kişi arasında taraftarımız var. Bunların içerisinde Eletler eskiden kalma, Ahmetler, Sercanlar, Sezgin ailesi, Yıldırım ailesi ve Kelkit’in her yaştan futbolseveri bize neşe kattı destek verdiler işte onların desteğiyle biz başarıları yakaladık. Arabayı sıfır aldım ama benzini yok bir işe yaramaz 2 milyon Tl’nin üzerinde bir harcama yaparak Kelkit’e hediyem olsun dedim. Allah’ta bize şampiyonluğu nasip etti.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde hemen hemen büyük devletlerin hepsinde şirket sahibiyim ve tabi ki bu gurur verici olabilir ama ne oldum delisi olmadan öğünmek maksadıyla anlatmak istemiyorum bunları rahmetli babam eski imamdı biz Molla torunuyuz Hasan, Hüseyin, Ahmet ve Yusuf Mollaların torunuyuz. Bize düşen Kuran-ı Kerim’de olan Allah’ın emirlerini yerine getirmek rahmetli babam derdi ki Bakara Suresinde bir ayet var nedir bu ayet sadaka vermek, zekat vermek. Şimdiye kadar aleni vermedim gizli verdim ama sadaka ve özellikle zekat kul hakkı derdi babam neden çünkü Ahmet, Mehmet veya Hasan senin vereceğin zekat ile geçinecek belki derdi bizde kendimize bu nasihatları bir sorumluluk olarak görüyoruz.

En büyük eksiğimiz fabrika ondan daha önemlide futbol klübümüzün tesisi olmaması büyük eksiklik. Yüreği büyük, tatlı dilli, güler yüzlü ve mert delikanlıları ile tanınmış bir İlçeye sahibiz biz bunu ileriye götürmek için elimizden geleni yapıyoruz ama bürokrat kesimimiz, Milletvekillerimiz, Valilerimiz müsaade ederse bizi teşvik ederse yaparız. Futbol Klübümüzün Yeni Başkan’ı ve yönetimine başarılar dilerim. Benim arkadaşlara tavsiyem birlik beraberliği bozmayın, birbirinizi sevin ve kimsenin aleyhinde konuşmadan çalışmalarınızı sürdürün maddi zorlukları çok kolay birlikte aşarız ve daha büyük başarıları Kelkit ilçemize kazandırırız dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ali FAİZ: Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın...

Haberi Oku