Güncel:
Okul kantinleri bugün itibariyle açılıyor fakat Okul Gıdası Logosu unutuldu!

 Önceki gün Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yapılan duyuruyla ilköğretim, 8. Ve 12. Sınıflarda eğitimin başladığı okullardaki okul kantinlerininin 19 Ekim 2020 itibariyle açılmasına karar verildi. Yazıda “Okul kantinlerinin 13 Mart 2020’den itibaren kapalı bulunduğu ve bu süreçte kantin işletmecilerinin gelir getirici bir faaliyette bulunmadığı göz önünde alınarak kantinlerin açılmasına karar verilmiştir.” İfadelerine yer verdi. Ertelenen tebliğe göre kantinler an itibariyle Okul Gıdası logosu uygulamasına tabi durumdadır.

Öyle ki, geçtiğimiz yıl ertelenen tebliğe göre okul kantinlerinin açılmasıyla Okul Gıdası logosu uygulaması yürürlüğe girmelidir. Uygulama 20 Haziran 2019’da yürürlüğe girmiş fakat kantinciler odasının baskıları ve firmaların gerekli ürünleri üretemedikleri gerekçeleriyle 7 Eylül 2020’ye ertelenmişti. Konuyla ilgili farklı bir karar çıkmadığı için bugün itibariyle okul kantinlerinin bu mevzuata tabi olduğu açıktır. Ertelenen ve yürürlüğe girmesi için çalışma yapılmayan Okul Gıdası logosu eğer unutulmadıysa; şu anda yürürlüktedir.

Önceki gün yayınlanan tebliğde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ayrıca kantinlerin kiralarının da pandemi süreci ve mevcut durum göz önüne alındığında düzenlenmesi ve yeniden hesaplanması gerekliliği dile getirilmiştir. Bu süreçte yeni kiralamalar da durdurulmuştur. Kantin bulunmayan okullarda yeni işletme açılmayacaktır. Gerek Okul Gıdası Logosu uygulaması gerekse işletmeciler lehine yapılan düzenlemeler göz önüne alınırsa bu dönem bir fırsata çevrilebilir. Okul kantinlerinin abur cubur üretimi yapan firmaların tekelinden kurtularak; dengeli, sağlıklı ve mevzuata uygun gıdalar satması yönünde düzenlemeler yapılmalıdır. Kiraların düzenlenmesi sonrasında ticari kaygıları azaltılan işletme sahipleri de bu yönde teşvik edilebilir. Esas olan kantinlerin birer ticari işletme veya bakkal mantığıyla değil, mevzuata uygun, çocuklar ve gençlere yönelik dengeli kaloriye sahip ürünleri satmasıdır.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku