Güncel:
Ortahisar ilçesinde 'Ortahisar Seracıları Buluşma Günü' Etkinliği Düzenledi

 Ortahisar Belediyesi ve Ortahisar İlçe Tarım Müdürlüğünce düzenlenen etkinlik, Akyazı Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Kaymakam Tolga Toğan tarımsal üretimini artırmak amacıyla Devletimizin tüm imkanları seferber ettiğini belirterek, “Devletimiz tarımsal faaliyetlerde yüzde 50 hibe veriyor. Ama ilave olarak bazı kriterleri taşıyanlara yüzde 20 daha destek veriyor. 41 yaş altı ise yüzde 10 daha ilave katkı veriyor. Kadın istihdamını artırmak için yüzde 10 daha veriyor. Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz hibe krediler veriyor. Bütün bu desteklerle beraber üretimi artırmamız gerekiyor.  Bu örnek çalışmadan dolayı Ortahisar Belediyemize ve İlçe Tarım Müdürlüğümüze katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum"dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in, Ortahisar Belediye Meclisi bünyesinde ilçedeki tarımsal potansiyeli araştırmak ve yeni tarımsal üretim stratejilerini geliştirmek amacıyla Tarım Komisyonu'nun kurulduğunu belirterek, "Teknoloji ve sanayi çok olağanüstü hızlı seyretmesine rağmen salgın yaşadık. Önce neyi düşündük? Gıdayı düşündük. Çünkü ayakta durmak için, yaşamak için gıda tedariki çok önemli. Devletimiz bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklerle beraber tarımsal üretimi artırmayı hedefliyor. Ülkemizin kalkınmasına da destek olmak için çok çok önemli bir konu. Biz de bunun önemine binaen bu işi belediye meclisimizde değerlendirdik. Bütün siyasi partilerimizden üyelerimizin katılımıyla bir komisyon oluşturduk. Çok değerli bir çalışma yaptık, yapıyoruz ve yapacağız."

Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Bayrak ve Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar ile birlikte seraları gezerek üreticilerle bir süre sohbet etti.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku