Güncel:
Ortahisar Platformu kurumları ziyaret etti, projelerini anlattı, tam destek aldı.

 Trabzon Ortahisar Platformu üyeleri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan’ı makamında ziyaret ederek platformun çalışmaları hakkında bilgi verirken, 26 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan “Gün Batımı Fotoğraf Sergisi” açılışına da davette bulundu.  

PROJELERE DESTEK İSTEDİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in ziyaretinde konuşan Ortahisar Platformu Başkanı Murat Zeki Solak; özellikle Zağnos Vadisi’nin bir sanat vadisi haline getirmek adına Ortahisar Platformu’nun bir çalışması olduğunu belirterek bu manada Başkan Genç’ten destek istedi. 

GENÇ: “ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise yaptığı konuşmada Zağnos Vadisi’nin sanat vadisi olması adına elinden gelen tüm gayreti göstereceğini ve bu alanın en verimli şekilde kullanılabilmesi için elinden geleni yapacağını söyledi. 

TÜNEL AKVARYUM FARKLILIK KATACAK

Buluşmada tünel akvaryum projesi konusunda da bilgi veren Başkan Genç tünel akvaryum projesi Trabzon'un Turizm destinasyonu olacak bir proje olduğunun altını çizerek, “Ortahisar Platformu’nun çalışmalarını takdirle takip ediyorum yeni bir platform ve işe sanatla başladı. Gerçekleştirecek olduğunuz Gün Batımı Fotoğraf Sergisiniz çok değerli. Arsin, Ortahisar ve Akçaabat’ta faaliyetlerinizi izledim. Biz Ortahisar Belediyesi olarak sanata ve turizme çok önem veriyoruz. Bildiğiniz üzere tünel akvaryum projemiz var bu projemizde Zağnos Vadisi ile Tabakhane Vadisi arasında bir tünel akvaryum inşa ediyoruz. Önümüzdeki ay kalan bölümünün ihalesi yapılacak. Bu proje dâhilinde yine iki vadiyi birbirine bağlayacak ayrı bir geçit planlıyoruz. Bu tünelle de iki tarihi hat birbirine bağlanacak. Tüm vatandaşlarımız bu alternatif hattı ücretsiz olarak kullanabilecek. Ayrıca Boztepe’ye seyir terası projemiz var. Onu da hayata geçirdiğimizde Trabzon’un en güzel fotoğraflarının çekilebileceği bir alan olacak” ifadelerini kullandı. 

KAYMAKAM TOĞAN’I ZİYARET ETTİLER

Ardından Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan’ı makamında ziyaret eden Platform üyeleri, Kaymakam Toğan’a çalışmalar hakkında bilgi verirken sergiye de davet edildi. Kaymakam Toğan platform üyelerine nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. 

HACISALİHOĞLU: “BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu da platform üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Günümüzde sivil toplum kuruluşlarına büyük önem düşüyor. Biz de bir sivil toplum kuruluşuyuz. Şehrimizi geliştirmek adına önemli çalışmalar ve faaliyetler güdüyoruz. Ortahisar Platformu’nun da bu manada çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Şehrin beklentilerini seslendirmek sivil toplum kuruluşlarının görevidir. Sizlerde güzel projeler üretiyorsunuz, takdir ediyorum. Gerçekten Trabzon, turizm adına çok önemli bir şehir fakat bazı şeyleri çok öncelerden seslendirmek lazım ki yerine gelsin. Ben özellikle ‘Sur İçi’ projesini çok destekliyorum. Sur içindeki eski binaların restorasyonunun Kültür Bakanlığı hibe destekleri ile yapılıp bölgenin turizmde bir çekim merkezi haline gelebileceğini düşünüyorum. Bu bizim için çok önemli, şu anda gerçekten ölü bir dönem yaşıyoruz. Bu ölü dönemde elimizdeki tüm imkânları seferber ederek Trabzon'un güçlü lobisini kullanarak şehrimize turizm anlamında çok önemli katkılarda bulunabiliriz” ifadelerini kullandı. 

UYUMLU ÇALIŞMA İÇİNDEYİZ

Şehrin gücünün kullanılması gerektiğinin altını çizen Başkan Hacısalihoğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu gerçekten şehrimiz için büyük bir şans. Tabii ki Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç’in de şehrimiz için önemli gayretleri var. Gerçekten iki başkanımızla da çok uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Söylediklerimizi çok hızlı bir şekilde hayata geçirmeye çalışıyorlar. Aynı zamanda Şehrimizin vekilleri ile şehrimizin Ankara'da temsilcisi olan önemli isimlerle, bakanlarımıza, devlet yöneticilerimiz ile Trabzon’umuza önemli değerler katmak için elbirliği vererek sizlerin de çabalarına destek olarak Trabzon'u en güzel yere getirmek boynumuzun borcudur” diye konuştu. 

PLATFORM GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAK

Ziyaretler sonrasında açıklama yapan Platform Başkanı Murat Zeki Solak, tüm görüşmelerin çok olumlu ve faydalı geçtiğini belirterek, “Şehrimiz adına yapılması gerekenler var. Bunlar için biz elimizi taşın altına koymaya hazırız. Ortahisar için her fikre açığız. Beraber çalışıp güzel işler yapacağız. Bizleri ağırlayan Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e, TTSO Başkanımız Suat Hacısalihoğlu’na ve Ortahisar Kaymakamımız Tolga Toğan’a vakit ayırmalarının yanı sıra platformumuza verdikleri destek sözü nedeniyle çok teşekkür ediyorum” dedi

İŞ KAPISI AÇILMIŞ OLACAK

Başkan Solak, Ortahisar ilçesinin güney kısmına OSB kurulması fikri taşıdıklarını belirterek, “Ortahisar’ın güney kısmına Organize Sanayi Bölgesi kurmak istiyoruz. Bu fikri çok önemsiyoruz çünkü Trabzon nüfusunun yüzde 40’ı Ortahisar ilçemizde yaşıyor. Biz OSB’yi güney kısma kurabilirsek, özellikle Ortahisar’ın kırsalında oturan vatandaşlarımız iş bulmak için kente inmeyecekler veya diğer ilçelerde olan OSB’lere gitmek zorunda kalmayacaklar. Böyle bir istihdam alanı oluşturduğumuzda merkez mahallelerimizde işsiz olan gençlerimize iş kapısı açılmış olacaktır. Gölçayır bölgesinde veya Maçka Vadisi’nin yukarı kısımlarında bu alan oluşturulabilir. Bu konuyu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Suat Hacısalihoğlu ile de görüştük. Beraber şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku