Güncel:
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete hayır!

 Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin düzenlemenin TBMM’de kabul edilmesine rağmen, hekimlere yönelik şiddet olayları devam ediyor.

Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde COVID-19 tedavisi gören durumu ağır bir hastanın hayatını kaybetmesi sonrasında yaşanan olay, saldırıya maruz kalan Dr. Esra Ersöz Genç'in Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla kamuoyuna yansıdı.

Genç mesajında, "entübe (solunum cihazına bağlı), kalbi iki defa durmuş, masajla dönmüş akciğer kanseri bir hastanın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını", ardından hasta yakınlarının önce zorla kapalı servise girmeye çalıştıklarını, kapı ve camları kırdığını belirterek "Güvenlik ile beraber ben kapının dışında hırpalandık (elimdeki kesikler bu arada oldu sanırım) sonra servisin iç kapısını da zorla açarak 5 kişi içeri daldılar. Bizim tulumlarla maskelerle girdiğimiz servise ellerini kollarını sallayarak girip sağa sola tekme atarak vefat eden hastanın başına geçtiler. İçlerinden biri eline oksijen tüpünü alıp bizi kovalamaya başladı.. o tüpü bize takacakmış, polis geldiğinde öyle diyordu” ifadelerini kullandı.

Dr.Ersöz Genç, "Beni servisten nasıl çıkardılar bilmiyorum. Benim yaşadığım şok, adli muayenem, pansumanım, ifade vermem, şahsın gözaltı süresinden uzun tuttu... Şimdi bu adam dışarıda” sözleriyle yaşadıklarını anlattı.  Sağlıkta şiddetin önlenmesine ilişkin yasanın çıktığını hatırlatan Genç, "Ben kendimi güvende hissetmiyorum. Bir dahaki nöbette ne olacak? Evime, aileme sağ sağlam dönebilecek miyim, bilmiyorum. Korkuyorum duyuyor musunuz beni?” diye seslendi. Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta konuya ilişkin yaptığı açıklamada saldırgan tekrar gözaltına alınmış olup mahkemeye çıkarılacaktır. Hukuki takibimiz devam etmektedir dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku