Güncel:
Şoför Esnafının sorunları masaya yatırıldı

 AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Şoförler ve Otomobilciler Odasını ziyaret etti. 

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ve dolmuşçu temsilcileriyle bir araya gelen Cora, Trabzon'daki dolmuşların modernizasyon ve dönüşüm çalışmaları ile ilgili şoförlerin talebini dinledi.

Salih Cora şoförleri dinledi: "Dönüşüm Trabzon için önemli"

USTA, KREDİ İSTEDİ

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, talepleri ile ilgili Milletvekili Cora'ya "Koronavirüs sürecinden dolmuş esnafımız oldukça etkilendi. Bu süreçte esnafımızın kendi imkanlarıyla dolmuşlarını yenilemesi oldukça zor. 689 dolmuşumuz var. Bunların bir kısmı kenardaki birikmişiyle dolmuşunu yeniledi ancak genel olarak şu anki ekonomik konjonktürde sıkıntı var. Biz dolmuşları yenilemek istiyoruz ancak dediğim gibi ekonomik durum buna elvermiyor. Dolmuşçularımıza herhangi bir kolaylık sağlamadan onlara araçlarınızı yenileyin diye baskı kurmamız da doğru olmaz. Bu yılın sonuna kadar araçları yenilememiz bize söylendi. Aksi halde aracını yenilemeyen trafiğe çıkamayacak. Bizim talebimiz faizsiz veya çok düşük faizli kredi imkanıdır. Bu konuyla ilgili bazı şehirlerde bankalarla kolaylık sağlandı. Bu konuda sizden yardım istiyoruz." dedi.

Salih Cora şoförleri dinledi: "Dönüşüm Trabzon için önemli"




DÖNÜŞÜM TRABZON İÇİN ÖNEMLİDİR

Yeni dolmuşlarda incelemelerde de bulunan Milletvekili Cora, dolmuştaki dönüşümün Trabzon için önemli olduğuna dikkat çekerek, "Trabzon'daki 689 dolmuşun büyük bir çoğunluğu harap vaziyettedir. Yeni dolmuşlarda engelli rampaları başta olmak üzere eski dolmuşlardan çok daha konforlu önemli özellikleri var. Büyükşehir Belediyemizin dönüşümle ilgili bu kararını destekliyoruz. Ayrıca dolmuşçu esnafımızın yanında olacağız." dedi.

BAKAN MUŞ'LA GÖRÜŞTÜ

Cora, konuyla ilgili önceki dönem Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Vakıfbank üzerinden bir çalışma yapılması için emir verdiğini hatırlatarak hem eski Bakan Albayrak'ın görevi bırakması hem de salgın sürecinden dolayı konunun rafa kaldırıldığını hatırlattı.

Şoförlerin faizsiz kredi veya çok düşük faizli kredi talebi üzerine Ticaret Bakanı Mehmet Muş'la görüşen Milletvekili Cora, esnafın talebini iletti.

Milletvekili Cora, konuyla ilgili detaylı görüşmek için eylül veya ekim ayında randevu da talep ederken Bakan Muş, konuyla ilgili bir çalışmanın olabileceğini söyledi.

Salih Cora şoförleri dinledi: "Dönüşüm Trabzon için önemli"



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku