Güncel:
Tanzim satışları marketteki fiyatları düşürdü
 

Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, tanzim satışlarıyla ilgili "Fiyatlarda ciddi gevşeme oldu. Bazı marketler patates ve soğanı 2 liradan satmaya başladı." dedi.

Komisyoncuların piyasaları manipüle etmesiyle, geçtiğimiz aydan bu yana taze meyve ve sebze fiyatları çok yüksek oranda zamlandı.

Vatandaşın alım gücünün düşmesiyle, hükümet duruma müdahale etti.

Tarladan çok uygun fiyatlara çıkan meyve ve sevzeler, özellikle büyükşehirlere gelene kadar kat kat pahalı hale geliyordu.

VATANDAŞLARIN YOĞUN İLGİSİ

Dün tanzim satış noktalarının kurulması ve vatandaşların buralara yoğun ilgisi, piyasada istediği gibi fiyat belirleyenleri zor duruma düşürdü.

GENEL DÜŞÜŞ YAŞANABİLİR

Bazı marketlerin, tanzim satışlarının etkisiyle, daha ilk günden fiyat düşürdüğü görüldü. Hala eski fiyatlardan satış yapmaya devam eden marketler olsa da önümüzdeki günlerde, meyve ve sebze fiyatlarında genel bir düşüş bekleniyor.

"FİYATLARDA CİDDİ GEVŞEME OLDU"

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, tanzim satışlarıyla birlikte fiyatlarda ciddi gevşeme olduğunu söyledi. AA Ekonomi Masası'na konuşan Poyraz, "Bazı marketler patates ve soğanı 2 liradan satmaya başladı" dedi.

TANZİM SATIŞLAR 2.5 AY SÜRECEK

Poyraz, tanzim satışta 2.5 aylık planlama yapıldığını da sözlerine ekledi ve ayrıca açıkta üretilenlerin piyasaya girmesiyle birlikte, fiyatların ürün bolluğundan gevşeyeceğini söyledi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku