Güncel:
Trabzon'da 3 Avukata FETÖ'den Tahliye
Trabzon Barosu üyesi 16 avukat ve avukatların imamı olduğu belirtilen Hakan kod adlı öğretmen Ö.F.Ö. hakkında FETÖ/PDY üyesi ve yöneticisi olduğu iddiasıyla açılan dava başladı. İlk celsenin sonucunda üç avukatın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verildi.


AVUKAT BAROYU SUÇLADI

Trabzon Barosu üyesi 16 avukat ve avukatların imamı olduğu iddia edilen meslek lisesi elektronik bölümü öğretmeni Ö.F.Ö. hakkında FETÖ/PDY üyesi ve yöneticisi olduğu iddiasıyla başlayan yargılama 4 gün sürdü. Sanıkların tek tek ifade verdiği duruşmada tanıklar ve müşteki avukatın ayrıntılı olarak ifadesi alındı. Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı duruşmada şikayetçi avukat Mehmet Bıyıklı, Trabzon Barosu'nu görevlerini yerine getirmemekle suçladı. Bıyıklı, Trabzon Barosu'nda fazla bir şeyin değişmediğini ileri sürerek kendisine yapılan gaksızlığı dile getirdi.

ESKİ BAŞKAN İDDİALARI REDDETTİ
Trabzon Barosyu eski başkanı O.Ö. şikayetçi avukat M.B.'yı suçlarken kendisinin örgütle herhangi bir bağlantısının olmadığını ileri sürerek ortağının yıpratılmaya çalışıldığını söyledi. Duruşmaların zaman zaman gerginleşmesi üzerine mahkeme başkanı, davayı izleyen seyircileri ve sanıkları sözlü olarak uyardı. Dava kapsamında savunma yapan sanıklardan bazıları itirafçı olmak isterken bazıları da haklarındaki iddiaların asılsız olduğunu ileri sürdü.

GECE YARISI ÜÇ TAHLİYE
Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk celsenin ara kararı gece yarısı saat 02:00'da verildi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, avukatlar İ.E., H.Y. ve S.G.'nin tutuksuz yargılanmasına, eksiklerin giderilmesi için duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi. Bu arada Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez'in ise davayı 4 gün süreyle izlediği öğrenildi. 



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ

Haberi Oku