Güncel:
Trabzon'da Ormancılık Haftası Kutlamaları...
25 Mart Uluslararası Ormancılık Günü ve Haftası dolayısıyla Doğu Karadeniz Orman Bölge Müdürlüğü, Bölge Müdür Yardımcısı Hakkı Gedik önderliğinde bir dizi etkinliklerle kutlamalar gerçekleştiriyor. Türkiye’nin orman zengini Doğu Karadeniz Bölgesinde vatandaşın en çok sorun yaşadığı kadastro konusuna da açıklık getirdiler. Vatandaşın ‘Tapulu arazimi orman arazisi yazdılar’ serzenişine, Kadastro ve Mülkiyet Şube Müdürü Murat Yavuz, açıklık getirerek, “2005 yılına kadar Orman Kadastro çalışmalarını biz kendimiz yapıyorduk. Şimdi ise Kadastro Müdürlüğü yapıyor bu çalışmaları. Biz sadece orman mühendisi görevlendiriyoruz” dedi.

Yavuz, “Vatandaşın elindeki tapu belgesi esastır. Fakat bize gösterilen tapularda vatandaş ‘sınırlarım şu dağdan şu dağa’ diyor. Tapudaki metrekareye bakıyorsun, söylenilenle örtüşmüyor. Bu sefer ifade edilen metrekareyi tapuya aplike etme şansımız yok. Bu işlemler bittikten sonra askı süresi var. Vatandaş bu noktada itiraz edebilir, dava açabilir. Tapu işleri de ormanın işi değil. Bizim elimizde önceki yıllara ait hava fotoğrafları var. Yasa gereği şimdinin çaylığı ya da fındık arazisinin önceden orman arazisi olduğunu tespit ettiğimizde buraya orman arazisi demek zorundayız” diye konuştu.

2B’ye de açıklık getiren Yavuz, “Yine vatandaş için çıkartılan bir yasa var, o da 2B olayı. Devlet hazinesine ait olan yerleri satışa çıkartıyoruz. Bu şekilde vatandaşa satın alma yolunu açıyoruz. Bu yasayı da hükümet son dönemde çıkardı, öncesinde vatandaş satın bile alamıyordu. Kısaca evveliyatı orman olan yer, yasa gereği orman arazisi olarak yazılıyor. Kırsal kesimlerden kentlere göç olunca tarım arazileri de orman özelliği kazandı” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından her yıl olduğu gibi sembolik fidan dikimi gerçekleştirildi.

Haber-Video: Arif AZAK



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku