Güncel:
Trabzon'da son bir haftada neler oldu?

 Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından 22.04.2019-28.04.2019 tarihleri arasında yapılan uygulamalarda FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, 9 şahıs yakalandı; 3 şahıs Emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 4 şahıs çıkarılmış olduğu Adli Makamlarca Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakıldı. 1 şahsın ise gözaltı işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Isparta’da yürütülen dosya kapsamında 1 şahıs Trabzon’da yakalanarak gözaltına alındı ve Savcı talimatı üzerine adli işlemler için Jandarma Komutanlığına teslim edilen şahıs tutuklandı.

Ayrıca; DEAŞ/İŞİD Silahlı Terör Örgütü adına sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptıkları ve örgüt adına faaliyette bulundukları tespit edilen 5 şahıs yapılan eş zamanlı operasyonlar neticesinde yakalanarak gözaltına alınmış, yapılan operasyonlar neticesinde 27.850 Dolar, 2.350 Euro, 20.175 TL, Çeşitli dijital materyaller ve örgütsel dokümanlar, 1 adet sallama diye tabir edilen kesici alet ele geçirildi.

Trabzon genelinde yapılan asayiş denetim ve kontrollerinde ise; Toplam 24.926 şüpheli şahsın incelendi, 395 Yabancı uyruklu şahıs denetim ve kontrolü gerçekleştirildi. Bu incelemeler sonucunda ise 4 Adet Ruhsatsız Tabanca, 3 Adet Kurusıkı Tabanca, 3 Adet Şarjör, Bu tabancalara ait 11 adet fişek, Yaklaşık 14 Lt. Kaçak Rakı ve 40 Lt. Etil Alkol ele geçirildi.

Ayrıca; Fuhuşla Mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda “Fuhuşa Teşvik, Aracılık ve Yer Temin Etmek” olayı ile ilgili 2 şüpheli şahıs ve 7 yabancı uyruklu bayan yakalandı. Ayrıca 30 T.C vatandaşı bayan hakkında çevreye rahatsızlık vermekten işlem yapıldı. Daha önce işlem yapılan 3 konaklama tesisi hakkında Fuhuşla Mücadele Komisyonu tarafından 90 gün süreyle kapatma kararı verildi. Trabzon genelinde yapılan Kimlik Bildirme Uygulamasında 3 konaklama tesisinin kayıtsız müşteri bulundurduğu tespit edildi, 1 konaklama tesisine kayıtsız müşteri bulundurmaktan, 2 konaklama tesisine 2. Kez kayıtsız müşteri bulundurmaktan kapatma yönünde işlem başlatıldı.

 

Trabzon yapılan diğer denetim ve uygulamar için Trabzon Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Değişik suçlardan arama kaydı olan toplam 40 şahıs yakalanmış,

Atatürk’ün aziz hatırasına alenen hakaret eden 1 yabancı uyruklu şahıs yakalanmış,

Kayıp olduğu bildirilen (9) şahıs bulunmuş,

5326 Sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında başta vatandaşın huzurunu bozan, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı hareket eden 17 şahsa idari işlem yapılmış,

13 şahıs dilencilik yaptığı gerekçesi ile yakalanarak Zabıtaya teslim edilmiştir.

27 adet su sayacının Açıktan Hırsızlık Yöntemi ile çalındığı olaya ilişkin ekiplerimizin yapmış olduğu çalışmalarda 1 şüpheli şahıs ve cep telefonu hırsızlığı ile ilgili 1 şüpheli şahıs yakalanmıştır. 27 adet su sayacı ile 1 adet cep telefonu ele geçirilerek sahiplerine teslim edilmiştir.

Tefecilik, Kasten Yaralama, Tehdit, Hakaret, Mala Zara Verme, Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma, Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma, Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak, Dolandırıcılık İşyerinden Kurumdan Hırsızlık, Evden Hırsızlık, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet Kapsamında Suçlar başta olmak üzere toplam (78) olay aydınlatılmış ve (243) şüpheli şahıs hakkında işlem yapılmıştır.

525 işyeri ve okul çevrelerinde bulunan 111 park kontrol edilmiştir.

Bu çerçevede, Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın daha sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir ortamda bulunmalarının devamının sağlanması adına uygulanan tedbirlerimizin bundan sonrada kararlılıkla sürdürülecektir.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ali FAİZ: Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın...

Haberi Oku