Güncel:
Trabzon'da Türkiye İhracat Haftası Seminerleri yapılıyor...
İhracat Haftası kapsamında tüm Türkiye ile birlikte Trabzon’da da DKİB tarafından çeşitli konularda seminerler düzenleniyor…
Ülkemiz İhracatının sürdürülebilir ve kalıcı bir şekilde artırılmasına yönelik olarak yapılan çalışmalar çerçevesinde 30 Ekim - 3 Kasım 2017 tarihleri arasında “İHRACAT HAFTASI 2017” programı gerçekleştirilecektir. Geleneksel hale getirilerek her sene tekrarlanması planlanan bahse konu program çerçevesinde, 30 -31 Ekim 2017 tarihlerinde İhracatçı Birliklerinin bulunduğu illerde, 1- 3 Kasım 2017 tarihleri arasında ise Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından İstanbul Kongre Merkezi’nde   Başbakan Binali YILDIRIM başta olmak üzere,   Bakanların  konuşmacı olarak yer alacağı çeşitli etkinlikler ve 60 ülkeden gelecek yaklaşık 600 işadamının katılımıyla geniş katılımlı bir alım heyeti programı düzenlenecek.

Bu çerçevede geleneksel hale getirilerek her sene tekrarlanması planlanan İhracat Haftası etkinliklerinin Trabzon programı kapsamında, bölgedeki tüm ihracatçılara ve imalat sanayiinde iştigal eden işadamlarına, sanayicilere farklı konularda bilgiler verebilmek üzere 31 Ekim 2017 Salı günü 14:00- 18:00 saatleri arasında DKİB –Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Hizmet binasında düzenlenecek.

DKİB'den şu açıklama yapıldı:

Bu çerçevede, Dünya Gazetesi duayen yazarlarından ve konusunda uzman Sayın Rüştü BOZKURT; Ar-ge ve inovasyonun ihracattaki önemi uluslararası pazarlarda yaşanan gelişmeler, yeni trendler ve piyasalardaki

tüketici alışkanlıkları algısı ışığında AR-GE ve İnovasyon Kültürü konularında katılımcılara sunum yapacak olup Türkiye Ticaret Merkezlerine Yönelik Devlet Yardımları konusu ise bu konuda uygulamayı yürüten Türkiye İhracatçılar Meclisi Bölge koordinatörünün sunum eşliğinde aktarılacaktır.

Malumunuz olduğu üzere artık sınırlar çok yakın, rekabet çok keskin, müşterilerin ürüne bağımlılığı azalıyor, yeni müşteriler yeni alışkanlıklar ve yeni tüketim davranışları geliştiriyor, yeni iş modelleri oluşturuluyor. Bu noktada işletmeler için üretmek, satmak, geliştirmek, büyümek ve yaşamak zorunluluğu ortaya çıkıyor. Bu konuda gerek DKİB olarak bizler, gerekse de TİM Türkiye İhracatçılar Meclisi halkımızın bu konuda sürekli farkındalık düzeyinin yüksek tutulmasına hizmet eden faaliyetler gerçekleştirmekteyiz.

Bu sefer İhracatın refah düzeyimiz ve sosyo-ekonomik kalkınmamıza yaptığı katkıların vurgulanacağı “İhracat Haftası” kapsamında bölgemizde faaliyette bulunan araştırmacı, sanayici, İhracatçı ve iş adamlarımıza gerek İnovasyon ve Ar-Ge Kültürü konularında gerekse de Yurt dışına açılmaları konularında farklı bir vizyon ve faydalı bilgiler kazandırmak amacıyla düzenlenen bahsekonu seminerler programına katılım için ilgili bütün kesimleri davet eder, katılımlarını bekleriz."



Anka Haber Ajansı
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku