Güncel:
Trabzon'da yüksek risk devam ediyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında,  HATAY, ANTALYA, TRABZON ve DİYARBAKIR İl Sağlık Müdürleriyle ayrı ayrı yaptığımız online toplantılarda, bu illerin durumlarını değerlendirdik. Yüksek risk devam ediyor.
Son bir haftada HATAY’da vaka artışı %100, yoğun bakım doluluk oranı %70, ANTALYA ‘da vaka artışı %100, yoğun bakım doluluk oranı %71, TRABZON’DA vaka artışı %50, yoğun bakım doluluk oranı %75, DİYARBAKIR’DA sabit artış var; yoğun bakım doluluk oranı %70 Bütün kurumlarımızla seferberlik zamanı. Sağlık çalışanlarının üzerindeki yükü azaltalım. Mücadele güç birliği ile kazanılır dedi.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, yaptığı açıklamada yoğun bakıma giren hastalarda yüzde 60 entübe oranında vakamız var. Bu oran az değil. Bunun bir çok etkenleri var. Gecikmiş vakalar var. Temaslının gizlenmesi sıkışınca gelinmesi, tedavinin eksik olması gecikmesi sonucunda yoğun bakım ve entübastyon sürecinin oluşması. En çok buna dikkat edilmeli. Sayılara baktığımızda her gün 1-2 entübe vakamız artmakta. Yoğun bakıma girenler de 15 ve üzerinde her gün artmakta. Yine hastanelere 70-80 yeni hasta her gün yatmakta. Bunlar ürkütücü rakamlar. Vefat sayımız da belli bir oranda her gün devam ediyor. Halkımızın tedbir alması lazım. Sayılarsa derdimiz, sayılar çok fazla. Belli bir sınıra geldik o sınırı aşmamak hepimizin yararına dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ

Haberi Oku