Güncel:
Trabzon Güney Çevre Yolu TBMM'de görüşüldü.

 Konu ile ilgili TBMM’de konuşma yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, “Güney Çevre Yolu Projemiz sadece billboardlarda, reklam ilanlarında ve seçim kampanyasının kitapçıklarında kaldı.” dedi.


Her seçim dönemi seçim malzemesi olarak kullanılan Güney Çevre Yolu için hiçbir şey yapılmadığını söyleyen Örs, “Bölgemizde özellikle transit taşımacılıkta bölge şehirleri güneyden geçişlerle biraz rahatladı. Bizim de Trabzon'da her seçim dönemi billboardları süsleyen, her seçim kampanyasındaki seçim beyannamelerinin en renkli fotoğrafını oluşturan, dillere destan bir projemiz var, bunun ismi de Güney Çevre Yolu Projesi. 2009 yılında Trabzon'da, AK PARTİ'nin, yerel seçimlerde "mega proje" olarak gösterdiği bir projeydi bu. Ondan sonra tekrarlanan her seçimde -2011, 2015, 2018, aralardaki mahallî seçimler, Anayasa oylamaları, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde- her zaman dile getirilen bir Güney Çevre Yolu Projemiz var ama maalesef, bu Güney Çevre Yolu Projemiz sadece billboardlarda, reklam ilanlarında ve seçim kampanyasının kitapçıklarında kaldı ve bununla ilgili de hiçbir şey yapılmadı.” dedi.


Güney Çevre Yolu Projesi’nin hayata geçirilmesinin Trabzon için elzem olduğunu belirten Milletvekili Hüseyin Örs, konuşmasına şu şekilde devam etti, “Bu proje sadece bir ulaşım projesi değil; Güney Çevre Yolu Projesi sıkışan, ekonomisi daralan Trabzon'a yeni bir Trabzon katmak projesi, şehirleşme projesi, kentleşme projesi; modern, çağdaş, insanların daha rahat yaşayabileceği bir şehirleşme projesi. Eğer biz buna sadece ulaşım projesi olarak bakarsak yanılmış oluruz. Trabzon'u 1 milyonluk nüfusu taşıyabilecek bir merkez hâline getirme projesi bu proje. Bu proje önceki yıllarda, Anavatan Partisi döneminde dile getirilmişti. Daha sonrasında 57. Hükûmet döneminde, o zamanki Bayındırlık ve İskan Bakanımız Sayın Koray Aydın Bey bu projenin proje ihalesini yaptırmıştı, hatta temsilî bir ödeneği de bütçeye koydurmuştu ama ondan sonra gelen AK PARTİ döneminde her ne hikmetse bu proje unutuldu ve bu proje tozlu raflarda kaldı. Biz diyoruz ki her seçim dönemi söz verdiğiniz, her seçim dönemi vadettiğiniz bu projeyi hayata geçirelim. Kime söylüyoruz bunu? AK PARTİ'li arkadaşlarımıza söylüyoruz.”


Güney Çevre Yolu’nun Trabzon için olmazsa olmaz olduğunu söyleyen ve AK Parti’nin geçmiş dönem vaatlerine değinen Örs, “O kadar çok vaatte bulundular ki bu projeyle ilgili, mesela 7 Haziran 2015'te demişler ki: "Trabzon'da ikinci yarı başlıyor." İlk yarısı 2011'di. Hemen baktığınızda, Güney Çevre Yolu Projesi vaatleri var ve onun üzerinde de Trabzon-Erzincan demiryolu vaatleri var. Yetmedi, 2015 dedik, hızımızı alamadık, yine geldik 24 Haziran seçimlerine. Orada da yine AK PARTİ'nin Trabzon'daki en büyük vaatlerinden bir tanesi Güney Çevre Yolu. Bize Trabzon'da da çok söylüyorlar, TBMM’de de milletvekili arkadaşlarım söylüyor "Ya, Hüseyin Hoca, siz iyisiniz." diye. E, biz iyiyiz. "Sizin Trabzonlu 4 bakanınız var." diyorlar. Evet, doğru, Kabinede bizim Trabzonlu 4 bakanımız var. Şimdi, biz de 2009'dan beri her seçim dönemi tekrar tekrar tekrar önümüze getirdiğiniz bu Güney Çevre Yolu Projesi Trabzonlu 4 bakanımız varken tamamlanmayacak da ne zaman tamamlanacak diye AK PARTİ'li arkadaşlarımıza soruyoruz. Gelin, Trabzon için elzem olan, olmazsa olmaz olan bu Güney Çevre Yolu Projesi'ni tozlu raflardan indirelim ve işlerliğe kavuşturalım.” dedi.


Komşu illerin bazılarında Güney Çevre Yolu’nun tamamlandığını bazılarında ise devam ettiğini hatırlatan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, “Samsun Çevre Yolu bitti, Ordu Çevre Yolu bitti, Giresun'un ihalesi yapıldı, yapım aşamasına geldi, Rize devam ediyor, Gümüşhane bitti ama her ne hikmetse, Trabzonlu 4 bakanın olduğu bir şehrin Güney Çevre Yolu Projesi hâlâ daha hayata geçirilemedi. Sadece güney çevre yolu değil;  aynı zamanda Trabzon'un bir de bir demir yolu projesi var. Trabzon'un demir yoluna da ihtiyacı var. Eğer biz güney çevre yolunu bir an önce başlarsak onu da demir yoluyla beraber tamamlarsak, ilişkilendirirsek; önümüzdeki dönemlerde Trabzon'a yeni bir Trabzon katılır. Güney Çevre Yolu Projesi’yle ilgili biz de ne düşüyorsa yapalım hep beraber bu güney çevre yolumuzu Trabzon'a kazandıralım.” ifadelerini kullandı.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ali FAİZ: Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın...

Haberi Oku