Güncel:
Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya; ''Çömlekçi'yi gören burası Suriye der!''

 

CHP Trabzon İl Danışma Kurulu toplantısı Trabzon CHP il binasında yapıldı.

Toplantıya CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramiz Uzun, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, CHP Ortahisar ilçe başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve partililer katıldı. 



CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ve CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'nın konuşmaları sonrası toplantı basına kapalı olarak devam etti. İl Danışma Kurulu toplantısında ilk olarak söz alan CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, ülkenin ekonomisi, Merkez Bankası Başkanı'nın görevden alınması ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e düzenlenen saldırıyı gündeme taşıdı. Güzide Uzun yapığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;



ROLÜNÜ İYİ OYNAMADIĞI İÇİN GÖREVDEN ALINDI! 



Türkiye'nin yaşadığı süreci hepimiz yakından takip ediyoruz ve bu konu hepimizin malumudur. Özellikle son yaşadıklarımız tek adamlı rejimin kanıtıdır. Merkez Bankası Başkanı rolünü iyi oynamadığı için görevden alındı demek ki burada oynanan bir oyun vardı bu oyun tek adam tarafından oynanıyor. Türkiye ekonomisinin en büyük kaynağı olan Merkez Bankası'nın Başkanı rolünü iyi oynamadığı için görevden uzaklaştırıyorlarsa bu Türkiye'de yaşananların özetidir. Trabzon üzerinden bakarsak dün Çevre ve Şehircilik Bakanı şehrimizi ziyaret etti. Bu konuya Milletvekilimiz Ahmet Kaya da değinecektir. Trabzon herkesin gözü önünde keşmekeşe dönüştü, dereler yok olma derecesine geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı iş işten geçmişken Trabzon'u kurtaracağını söyleyerek Emine Erdoğan'a teşekkür gönderiyor. Trabzon'u KTÜ gibi bilim insanlarıyla dolu teknik insanları varken bırakın onlar bu şehri eski günlerine dönmese bile nasıl düzeltilebileceği konusunda fikir üretsinler, onlar karar versinler. Çevre katliamı yaşanmasını onlar önlesinler. 



MERAL AKŞENER'İN ARKASINDAYIZ! 



Kadın bedeni ve kimliği üzerinden kadın siyasetçilere yapılan ağır sözlü şiddet içeren saldırıyı sizlerin huzurunda kınıyorum. İYİ Parti Genel Başkanı sayın Meral Akşener'e bedeni üzerinden, torunu üzerinden yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bunun Türkiye'de ulusal basında gündeme gelmesini istiyorum. Kadınlar siyasette yer aldığı sürece barış gelecek. Meral Akşener üzülmesin, dik dursun onun her zaman arkasında olduğumuzu sizler aracılığıyla iletiyorum. Toplantıda söz alan Trabzon CHP Millletvekili Ahmet Kaya, hükümetin vatandaşa verdiği sözleri, Trabzon Çömlekçi'nin durumunu, Fındık fiyatları ve İstanbul'da yaşanan seçim sürecini gündeme taşıdı. CHP Trabzon Milletvekili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;



ORTAK AKILLA PARTİMİZİ İLERİYE TAŞIYACAĞIZ! 



Öncelikle bu salonda bulunan herkesin fikrini özgürce ifade etmesi gerektiğini ve her fikri değerlendirmeye alacağımı belirtiyorum.Trabzon'da ortak akılla partimizi daha iyi yapma yolunda planlama yapacağız. Yakın bir süreçte yerel seçimden çıktık ve Trabzon'da sadece Beşikdüzü ilçesini kazandık. Oradaki çalışma arkadaşlarımızı kutluyorum fakat CHP'nin sadece Beşikdüzü'nü kazanması konusunda üzüntümü sizlerle paylaşıyorum. Gönül ister ki Trabzon'un tamamını kazanalım. Seçim sürecinde Trabzon'un birçok ilçesinde bulundum. Tüm çalışma arkadaşlarımız seferber oldular. Beşikdüzü'nden istediğimiz sonucu aldık artık bunu Trabzon'un geneline yaymamız gerekiyor.



MİLLETİN VİCDANI KARARI VERDİ!



İstanbul'da seçim süreci yaşadık. O seçimlerde ilk seçimi net olarak kazandık fakat ülkeyi yöneten irade kazanamadığı için cemaate finanse ettiği İstanbul'un birikimlerinin kasasını bırakmak istemediği için sadece Binali Yıldırım kazanamadı diye seçimi iptal etti fakat milletin iradesi gerekeni yaptı. O süreçte bizlere, Karadeniz'e ağza alınmayacak hakaretler ettiler ama millet derslerini verdi. Artık o kötü dili, milleti ötekileştiren dili kullananlar siyasette yer alamayacak ve siyasetten uzak olacaklar. Her şey çok güzel olacak. Ekrem İmamoğlu'nun yolu açık olsun.



FINDIK FİYATI KONUSUNDA GEREKEN YAPILSIN! 



Bende fındık üreticisi olarak maliyet hesaplarına baktım ve 14 lira düzeyinde olduğunu gördüm. Bu sezon Amerika'da yapılan bir toplantıda fındığın çok olacağı ve fiyatının az olacağı ifade edilmişti. Buna hizmet eden bir rant kesimi var. Üreticiyi yalnız bırakmamak gerekiyor. Fındık sayesinde okul harçlığını çıkaranlar, geçimini sağlayanlar var. Bu fiyat minimum 20 lira olmalı bu gerçeği işleyeceğiz. Geçen dönem fındık kalmadıktan sonra kış aylarına girdikten hemen sonra bizim baskımızla piyasaya soktular ama yine mağduriyet yaşandı. Hükümeti 20 lira düzeyinde açıklama yapmaya davet ediyorum. Fındık üreticisi mağdur edilmemelidir.



SÖZLER YERİNE GETİRİLSİN! 



Bu konuyu mecliste gündeme taşımıştım. Öğretmenleri, Hemşireleri ve Polisleri kapsayan kanun konusunda söz verdiler fakat yerine getirmediler. Af meselesini gündeme getirdiler ama her yer hapishane doldu. Artık fabrika yapmak yerine Hapishane yapıyorlar. Hapishanelerde suçlular da var fakat gerçekten suçu olmayan mağdur olanlar da var. Kader mahkumlarına yönelik söz verilmişti bu düzenleme acilen yapılmadılar.



ALGIYI YIKTIK! 



Türk siyasetinde İstanbul herkese örnek oldu. İstanbul öncesinde ne yaparsak yapalım başarılı olamayız algısı vardı ama İstanbul seçimleri sonrası bu algıyı yıktık. Gelecek bizimdir, yarınlar bizimdir hep birlikte mücadele edeceğiz ve dalga dalga geleceğiz.



BAYRAKLARI DİKKATLE TESLİM EDELİM!



İl ve ilçe kongreleri başlayacak o kongrelerde parti bayraklarını dikkatle teslim etmeliyiz. Kırgınlıklara asla müsade etmeden yolumuza devam etmeliyiz. Ailemiz içinde kırgınlığa izin vermeden yeni bir yapılanma süreci başlatacağız. 



TRABZONLULAR DENİZE GİREMİYOR! 



Trabzon deniz şehri fakat halk denize giremiyor. Trabzon'un artık denizle irtibatı kalmadı. Trabzon'da güneşlecek alan kalmadı. Yöneticileri bu konuda göreve davet ediyorum. 



ÇÖMLEKÇİ SURİYELİ DOLDU! 



Trabzon'un Çömlekçi sorunu var. Artık Çömlekçi'yi görenler burası Suriye'dir der. Bu Trabzon adına utanç vericidir. Çömlekçi için verilen sözler tutulmalı ve mağduriyetler giderilmelidir.


Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ali FAİZ: Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın...

Haberi Oku