Güncel:
Trabzon Sahil Yürüyüş Yolu...
Kabul etmek lazım ki; “Ganita’dan, Beşirli ’ye kadar” devam eden yaklaşık 6 km’lik bu yol, Trabzon’da yaşayan herkes için harika bir imkân oluşturmuştur. Yol üzerindeki “butik çay ocakları” ve sundukları hizmetler, oturma alanları, bisiklet yolu ile gerçekten Trabzonlu için burası büyük bir nimet. İsteyen yolun başından, isteyen çay ocaklarından hareket ederek gününe ve akşamına rahatlıkla bir renk katmakta, belki de günün yorgunluğunu ve stresini burada atabilmektedir.

Ancak, her güzel başlangıç bizde belli bir süre sonra insandan kaynaklanan ihmaller ve tembellikler yüzünden, önce eski güzelliğini kaybetmeye başlar, sonra da anlamını yitirir! Tıpkı sahil yürüyüş yolunda olmaya başladığı gibi! Yol boyunca yürüyen insanlar genellikle “namaz vakitlerinin” birini bu güzergâhta geçirmektedirler. Bunu bilen yönetim anlayışı ilk başlarda bu güzergâha doğru bir kararla “prefabrik bir mescit” koymuş, ancak; her nedense bu mescit daha sonra ortadan kaldırılmıştır. Kaldırılış sebebi ne olursa olsun mescidin yeniden hizmete açılması bu yoldan yararlananların hepsinin ortak beklentisidir.

Diğer yandan bu yol güzergâhına çok doğru bir kararla yerleştirilen iki ayrı Prefabrik WC imkânı bu yolun olmazsa olmazıdır. Gelin görün ki, bu güzel imkân da bu alanda yapılan yetersiz temizlik hizmetlerinden dolayı vasat bir konuma gelmiştir. Bu alanda yürüyen insanlar; günün belli saatlerinde; ellerinde siyah battal torbalar, sırtlarında kendi özel çantaları ile bir dizi çöp toplayan işçiler görmektedirler. Belli ki, İŞ-Kur’un geçici işçi programından yararlanarak bu insanlar burada çalışmakta, alanın ve güzergâhın temizliğini yapmaktadırlar. Bu işçi kardeşlerimiz alınmasınlar ama yapılan temizlik olması gerekenden uzak bir konumdadır. En ilkeli; tuvaletlerin içinde tek fırça ile yapılan temizlik uygulamasıdır. Yani, tuvaletlerin fosseptik gider bölümü ile iç ve giriş zemin bölümü aynı fırça ile temizlenip, üstelik bu fırça giriş zemindeki lavabonun altında açıkta bekletilmektedir. İnanmayan “belediye yetkilisi” durumu gidip yerinde rahatlıkla görebilir. Belediyemizin temizlik işleri sorumlularının anlaşılan hiç uğrayıp görmedikleri bu ilkel durum bu güzel hizmeti baltalamaktadır. Ve yine tuvaletleri kullananların gördüğü, kirlilik, kâğıt yokluğu, sabun kutularının periyodik olarak doldurulmaması gibi eksiklikler bir an önce giderilmeli ve bir daha oluşmaması için süreç ısrarlı olarak kontrol edilmelidir. Çünkü bu alan Trabzon’umuzun aynı zamanda bir referans alanıdır.

Ve yine günün belli saatlerinde yapılan bu çalışmanın dışında deniz kenarında yığılan çöplerden bir tane bile alınıp temizlik yapılmamaktadır. Yol da yürüyenler deniz kenarı tahkimat alanındaki taş bloklar arasında tonlarca çöp birikintisinden, denizin güzelliğini unutur oldular. Denize akan kanalizasyonların yaydığı kötü kokuların mutlaka bir izole yolu bulunmalıdır beklentimiz devam etmektedir. Ayrıca yürüyüş yol kenarında ki anlamsız taş birikintileri, çiçek dikim alanlarının “ayçiçeği kabukları” ile doldurulması gibi eksiklikler devam etmektedir. Tabela kirliliği, bazı tabelaların paslı-kirli durumu, işaret levhalarının konumu yeniden ve süratle şehrimize yakışır bir düzene ve sisteme kavuşturulmalıdır.

Yetkili ve sorumluları uyarmak, medeni insan olmanın gereğidir. Bilinmelidir ki; amacımız, “bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir”




Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku