Güncel:
Trabzon Yeşilay Haftası'nda Buluştu
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şubesi, her yılın 1-7 Mart tarihleri arası kutlanan 'Yeşilay Haftası' münasebetiyle kahvaltıda bir araya geldi. Alyans Toplantı salonunda düzenlenen kahvaltıya Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Ortahisar Belediye Başkan Vekili Selahattin Çebi, İl Sağlık Müdürü Mustafa Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl müdürleri, şube müdürleri, formatör öğretmenler, Yeşilay Yönetim Kurulu ile Yeşilay gönüllüleri katıldı.

 
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, Yeşilay Haftasının hayırlara vesile olmasını dileyerek, Mehmetçiğin Afrin'de yürüttüğü operasyonda şehit olanlara rahmet, ailelerine başsağlığı diledi ve dua etti. Boz, "Yeşilay yaklaşık 98 yıldır ülkemizde bağımlılıkla mücadele ediyor. Son 15 yıldır Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın özel gayreti ile bağımlılıkla yoğun şekilde mücadele ediyor. Bağımlılık çağımızın, neslimizin, geleceğimizin baş belasıdır. Onunla her zaman mücadele edeceğiz. Bir bağımlı olanlar var bir de bağımlı olmaya adaylar var. Bağımlı olanlar klinik bir vaka. Yeşilay, bugüne kadar söylem olarak bağımlılıkla mücadele etti. Artık eyleme geçiyor. Trabzon şubemizin bir binası olacak. Sonra da  Yeşilay Danışmanlık ve Rehabilitasyon Merkezleri ile eyleme geçeceğiz. Bağımlı olan kardeşlerimiz topluma kazandırılmalı. En önemsediğim konu bağımlılığa aday olanlar. Onlar noktasında çalışma yapmalıyız. Bu çalışmaları ailede başlayıp, okulda öğretmen, sokakta halkla devam etmeliyiz. Eğitim önce ailede başlar. Önce kendimiz, sahip çıkıp takip edeceğiz. Çocuklarımızın her şekilde sevgimizle yanında olacağı dedi.

 
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, "Ülkemizin geleceği insanımızdır. İnsanımızın sağlıklı, düşünebilir, topluma katkı verir olması için eğitim önemli. Ben de Yeşilay'cıyım. Her hangi bir bağımlılığım yok. Belediye başkanı olarak STÖ'lerin gücüne ve etkisine inananlardanım. Yeşilay'da bağımlılıkla güzel mücadele ediyor. Gençlerimize sahip çıkarsak toplumda bağımlı kalmayabilir. Yeşilay Şube Başkanı ve ekibini bağımlılıkla mücadelede gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.
 
Ortahisar Belediye Başkan Vekili Selahattin Çebi, "Yeşilay, Türkiye'de 98 yıldır bağımlılıkla mücadele eden bir kurum. Bu gibi kurum ve kuruluşların 15 seneye kadar içi boş veya boşaltılmıştı. Bir kurumun içi doldurulduğu zaman ne kadar anlam ifade ettiğini hep birlikte gördük. Yeşilay Trabzon'da çok başarılı bir ekip var. Köksal Boz ve ekibi görevi devraldıktan sonra Yeşilay'ın Trabzon'da tanınırlığı ve bilinirliği arttı. Kendilerine başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Yılmaz, "Her ülkenin bir gücü var. Biz Türkiye olarak gençliğimizle övünürüz. Gençlerimizin önündeki en büyük tehlike bağımlılıktır. Bütün bu bağımlılıklarla mücadele bizim görevimiz. Bağımlılıkla mücadelede önleyici tedbirler, Tedavi ve rehabilitasyon olmak üzere üç aşamada mücadele ediliyor. Bağımlılıkla mücadelede geleneksel ve bilimsel yöntemler aktif olarak kullanılıyor dedi.

Haber-Video: Arif AZAK



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku