Güncel:
Trabzon'da 1 haftada 48 kişi yakalandı

 Trabzon Emniyetinin yaptığı asayiş denetimlerinde Türk vatandaşlarının yanısıra 588 yabancı uyruklu şahsın denetim ve kontrolü gerçekleştirildi. Bu denetimlerde 8 adet ruhsatsız tabanca 2 adet kuru sıkı tabanca, 94 adet fişek, 2 adet delici kesici alet, 116,75 gram esrar, 0.96 gram Metamfetamin, 2 adet Ectasy hap ele geçirildi. 
 FUHUŞLA MÜCADELE Fuhuşla mücadele kapsamında, Fuhuşa Teşvik, Aracılık olayı ile ilgili 2 şüpheli hakkında işlem yapılırken 6 yabancı uyruklu kadın sınır dışı edilmiş, 14 kadın hakkında ise Kabahatler Kanunundan işlem yapıldığı bildirildi.

Açıktan Hırsızlık olayı ile ilgili yapılan çalışmalarda 1 şüpheli şahıs yakalanırken, 655 TL ele geçirildi. 
Kumar oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlama olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda da 2 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapılırken, 6 şahıs hakkında idari işlem yapılmış ve kamuya geçirilmek üzere 1.660 TL paraya el konulduğu bildirildi.  Ruhsat dışı faaliyet gösteren 2 kıraathane hakkında işlem başlatılırken, 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu kapsamında; 2 konaklama tesisine kanuna ikinci kez muhalefetten dolayı faaliyetten men cezası verildiği, 1 konaklama tesisine de  7.352 TL idari para cezası uygulandığı kaydedildi.  Sarhoşluk, Tütün Mamülleri Tüketimi ve Diğer Konularla ilgili olarak 33 şahsa Kabahatler Kanunundan işlem yapılırken, değişik suçlardan arama kaydı olan toplamda 48 kişinin yakalandığı ifade edildi. 

Kayıp olduğu bildirilen 2 kişi bulunurken, Taksirle Yaralama, Kasten Yaralama, Tehdit, Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma, Hakaret, Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak, Mala Zarar Verme ve Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma suçları başta olmak üzere 81 olay aydınlatılmış ve 293 şüpheli hakkında işlem yapıldığı bildirildi.   Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de sorumluluk alanında  FETÖ/PDY Terör Örgütü Propagandası Yaptığı iddia edilen 1 kişiyi yakalarken, 59 Asayiş, 8 Kabahatler, 43 Takibi Gereken, 6 KOM, 8’de Trafik olayı olmak üzere toplam 125 olaya müdahale etti. 

KAÇAK SİGARALARI VALİZDE GÖTÜRÜYORDU

Devriye faaliyetleri sırasında bir şehirlerarası otobüsü durduran jandarma ekipleri, otobüste yolcu olarak bulunan şahsın valizinde 180 adet gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Şahıs ifadesinin ardından serbest bırakılırken sigaralara el konulmuş şahsa ise 2 bin 520 TL idari para cezasının uygulandığı bildirildi. 
Uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptığı iddiasıyla bir kişinin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda ise 7 ayrı yerde toplam 674 gram esrar, 22 adet uyuşturucu satışında kullanılan kilit poşet ve uyuşturucu madde kullanımında kullanılan 2 adet bono ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıs, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 


ELEKTRİK SÜPÜRGESİNİ ÇALDILAR

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine başvuran bir kişi ise evine hırsız girdiğini ifade ederek şikayetçi oldu. Evde yapılan araştırmada, 2 adet elektrik süpürgesi, 1 adet televizyon, 1 adet elektrikli ısıtıcı, 1 adet matkap ve 1 adet spiral setinin çalındığı belirlendi. Konuyla ilgili jandarma ekiplerinin yaptığı çalışma sonrasında 3 kişi yakalanırken ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları belirtildi. 
Jandarma ekiplerinin yaptığı huzur ve güven uygulamasında ise 27 araca toplam 9 bin 785 TL cezai işlem uygulanırken 7 araç trafikten men edildi.  Kimlik bildiriminde bulunmamaktan ise 1 araç kiralama şirketine 7 bin 762 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.  Trabzon Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerinin yaptığı denetimlerde ise 2 bin 68 araç sürücüsüne ve tescil plakasına toplamda 639 bin 841 TL ceza işlem uygulandığı bildirildi. 


Bu cezalardan bazıları şu şekilde:  Emniyet kemeri denetiminde 3.358 araç/sürücü kontrol edilmiş, 19 araç sürücüsüne, · 
Motosiklet denetimlerinde 71 araç/sürücü kontrol edilmiş, 32 araç/sürücüye, 
Yolcu taşıyan araç denetiminde 503 araç/sürücü kontrol edilmiş, 243 araç/sürücüye,    
Yük Taşımacılığı yapan araçların denetiminde 2.481 araç/sürücü kontrol edilmiş, 133 araç/sürücüye,
Okul Servis araçları denetiminde 492 araç/sürücü kontrol edilmiş, 6 araç/sürücüye,
Alkol denetimlerinde 1.816 araç kontrol edilmiş 45 araç sürücüsüne,
Radarlı hız denetiminde ise 531 araç/sürücüye işlem yapılmıştır.
Yapılan denetimlerde 145 araç trafikten men edilmiştir.







Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku