Güncel:
Trabzon'da ikinci koronavirüs laboratuvarı hizmete girdi
 Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hazırlıkları tamamlanan Koronavirüs PCR laboratuvarının hizmete girdiğini Başhekim Prof. Dr. Süleyman Türedi açıkladı.

Prof. Dr. Türedi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Değerli arkadaşlar, kıymetli dostlar

Bugün itibari ile hastanemizde kurmakta olduğumuz laboratuvarımız tamamlandı ve ilk Covid 19 PCR çalışmaları hastanemizde yapılmaya başlandı. Çok hızlı bir şekilde bu ihtiyacı gidermek için çaba sarf ettik ve bu modern laboratuvarı hastanemize ve bölgemize kazandırdık. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Ticaret Borsasının destekleri sayesinde artık KTÜ ile birlikte iki hastanemizde de bu incelemeler yapılabilecek olup ilimize ve bölgemize hizmet edecektir.

Daha fazla test yapabilmek bu salgının önlenmesi ve hastaların belirlenmesi, hasta olmayanların daha hızlı evlerine gönderilmesi için çok çok önemli. Artık ilimiz ve bölgemiz için PCR kapasitemizi iki katına çıkarma şansı yakaladık. Tüm bu çalışmaları yaparken şükürler olsun ki hasta yoğunluğu ve baskısı altında ezilmedik. Buna sizlerin verdiği destek, evlerinizde kalmanız, sosyal mesafeyi korumanız, izolasyon önlemlerine ve devletimizin koyduğu kurallara uymanız fırsat verdi.

Bugün yeni taburcularımız oldu, durumu ağır olan hastalarımız var ancak çok şükür hayatını kaybeden hastamız olmadı, inşallah olmaz ve herkes şifa ile taburcu olup sevdiklerine kavuşur.

Lütfen evde kalın, kısa bir süre için bile olsa çok zaruri ihtiyaçlar dışında dışarı çıkmayın. Maske takmak çok önemli, lütfen maske takın. Özellikle il dışından gelen yakınlarımız 14 günlük izolasyon çok çok önemli, lütfen bu süre boyunca kimseyi ziyaret etmeyin.

Sağlıcakla kalın, Allaha emanet olun."dedi.

Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmete giren koronavirüs PCR laboratuvarının açışılına Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan usta katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Koronavirüs ile mücadele kapsamında bölgemizin merkezi konumunda olan Trabzon’da, günlük test sayısını arttırmak amacıyla Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanemizin Kaşüstü Kampüsündeki laboratuvarımız devreye girdi. Laboratuvarımızın kurulması aşamasındaki tüm süreçleri ve hizmete açıldığı gün kontrolleri bizzat yapan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Hakan USTA, yeni açılan PCR (Covit Laboratuvarı) laboratuvarımızı yerinde inceleyerek açılış aşamasında ekiple birlikte bulundu. Açılışı yapılan laboratuvarımızın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz."



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku