Güncel:
Trabzonspor'a , finansal fair play kriterlerine uymadığı gerekçesiyle ceza geldi.
 UEFA Kulüp Finansal Kontrol Komitesi, Fenerbahçe ve Trabzonspor'a, finansal fair play kriterlerine uymadığı gerekçesiyle kadro kısıtlaması ve para cezası verdi. UEFA, Trabzonspor ile Finansal Fair Play konusunda anlaştığını açıkladı. Trabzonspor ile UEFA Mali Kontrol Komistesi arasında yapılan anlaşma 3 sezon geçerli. Trabzonspor, UEFA'ya gelecek sezon en fazla 20 milyon euro zarar edeceğini taahhüt etti.

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, hafta başında yeni sezon bütçesini 55 milyon TL'de tutmak zorundayız diyerek kısıtlamayı duyurmuştu. Trabzonspor Kulübü'nün konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklama şu şekilde: Şirketimiz ile UEFA Kulüp Mali Kontrol Komitesi arasında Mali Fair Play Kriterleri kapsamında bir süredir yürütülen müzakereler sonucunda anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre; * Yapılandırma anlaşması 2016/17, 2017/18 ve 2018/19 sezonlarını kapsamaktadır. * Şirketimiz 2018/2019 izleme periyodunda ( yani 2016, 2017 ve 2018 raporlama dönemleri) UEFA başa-baş hesap kriterlerine uymayı taahhüt etmektedir.   * Şirketimiz 2016'da biten sezon için maksimum 20 milyon avro ve 2017'de biten sezon için ise 10 milyon avro' luk bir başa-baş açığı rapor edeceğini kabul etmektedir.  
Şirketimiz 2017'de biten mali yıl için personel (futbolcu, teknik kadro ve lisans personeli) giderleri / toplam gelirler oranında belirlenmiş hedefe ulaşacağını kabul etmektedir. 
Şirketimiz, UEFA A Listesine 2016/17 sezonunda 22 oyuncu, 2017/18 sezonunda ise 23 oyuncu dahil edebilecektir. Önümüzdeki sezonlarda bu anlaşmada yer alan kriterlerin sağlanması halinde, bu sınırlandırma 2018/19 sezonundan itibaren kaldırılacaktır.
Şirketimiz UEFA'dan gelecek gelirlerinin 2 milyon avro ya kadar olan kısmına   tedbir konulmasını kabul etmiştir. Bununla birlikte bu tutarın 1 milyon avro'luk kısmı yapılandırma şartlarını uyulup uyulmadığına ve herhangi bir gelir yaratılıp yaratılmadığına bakılmaksızın şirketimiz tarafından UEFA ya ödenecektir. Kalan 1 milyon avro ise şarta bağlı olup, şirketimizin bu anlaşmada yer alan kriterleri sağlaması halinde UEFA tarafından kaldırılacaktır. Kamuoyunun bilgisine duyurulur. Saygılarımızla 







Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku