Güncel:
Trabzonspor'dan Birhan Emre Yazıcı'ya teşekkür...

 Trabzonspor'dan yapılan açıklamada: "Süper Lig’in 21. haftasında oynadığımız Gençlerbirliği karşılaşmasında kafilemizin deplasman masraflarını karşılayan Trabzon'lu İşadamı Birhan Emre Yazıcı’ya teşekkür ederiz." açıklaması yapıldı.

BİRHAN EMRE YAZICI KİMDİR?

Birhan Emre Yazıcı, 1981 yılında Trabzon’da dünyaya geldi. 2004 yılında Atılım Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. İş dünyasında 16 yıllık kariyere sahip olan Yazıcı, 2011 yılından itibaren NKY Mimarlık-Mühendislik firmasında CEO pozisyonunda görev yapmakta olup aynı zamanda NKY firmasının ortaklarındandır. Yazıcı, üniversite yıllarından itibaren modern sağlık kampüsü projelerinin ihtiyaç   programlarının hazırlanmasında Sağlık Bakanlığı ile birlikte çalıştı. Ek olarak şehir hastanesi projelerinin tasarım şemalarının geliştirilmesi konusunda çalışmalar yaptı. 2005 yılından bu yana ulusal ve uluslararası uzmanlarla sağlık kampüslerinin tıbbi tasarım şemalarının geliştirilmesinde atölye çalışmalarına katılarak bu sektörde deneyim kazandı. 2010 yılında Türkiye'deki Sağlık Tesislerinin Asgari Tasarım Standartları'nın hazırlıklarına tıbbi ve operasyonel planlamacı olarak katıldı.

2010 yılında hazırlanan Sağlık Standartları ile ilgili hazırlık komitesinde görev yaptı. Türkiye özelinde yeni bir yatırım modeli olarak ortaya çıkan kamu özel ortaklığı modelinin Türkiye’deki ilk yönetmelik çalışmalarında bulundu. 2013’ten itibaren Suudi Arabistan'da 17 farklı şehirde, 2015’te Dubai, 2018’de Bangladeş, 2019 Kuveyt ve son olarak 2020’de Kazakistan ofislerini açarak Uluslarası alanda şirketin büyümesini sağladı. Dünya çapında 2000’nin üzerinde mühendis mimarın çalıştığı ve ENR listesinde ilk 100’de yer alan ilk Türk teknik müşavirlik ve tasarım firması olan NKY’nin CEO’su olarak sektörün hem yurt içinde hem de yurt dışında gelişmesine öncülük etmektedir. Danışmanlık ve proje yönetimi sektörlerinde edindiği tecrübeler ışığında Türkiye'de dünya çapında bir marka olan Birhan Emre Yazıcı, özellikle Körfez ülkelerindeki çalışmalarıyla NKY'nin global bir marka olma yolunda hızlı büyümesine yardımcı olmaktadır. Yazıcı, danışmanlık ve proje yönetimi konusundaki tecrübesiyle NKY markasını Türkiye ve uluslararası alanda büyütmeye devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Birhan Emre Yazıcı, profesyonel balık adam olup yüzme müsabakalarında Türkiye şampiyonalarına katılmış madalyalı eski bir yüzücüdür. Amatör fotoğrafçılık hobileri içinde olan Yazıcı çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. Yazıcı, memleketi Trabzon sevdalısı ve Trabzonspor tutkunu taraftarlığı ile bilinmektedir. Başarılı iş insanı Yazıcı son olarak İstanbul Üniversitesi’nin bu yıl 6.sını düzenlediği Altın 61 Proje ödüllerinde Yılın Girişimci ve Başarılı İş Adamı ödülüne layık görüldü. Yazıcı ödülünü İstanbul’da düzenlenen törende aldı. Libya Yerel Yatırım ve Kalkınma Fonu’nun hayata geçireceği hastane, otel gibi yatırımların tasarım ve proje yönetimi için anlaştığı NKY Mimarlık-Mühendislik yeni bir başarıya imza atarken, söz konusu projelerin NKY’ye emanet edilmesi aynı zamanda Libya’daki bu önemli Pazar konusunda diğer Türk firmalarının da önünü açmış oldu. NKY CEO’su Birhan Emre Yazıcı, Libya Kalkınma Fonu’nun, gelecek süreçte bu yatırımlara 500 milyon doların üzerinde kaynak aktarmayı planladığını belirterek, “150 bin metrekareyi geçeceği planlanan tesislerin inşasında Türk ürünlerinin kullanılması planlanıyor. Biz Türk mühendislik ve müşavirlik firmaları olarak Libya’da ciddi bir Pazar olduğunun farkındayız. Çok yakında Libya’da çalışmalarımız başlayacak. Bu yapılacak olan hastane projelerinin bütün mühendislik hesapları, tasarımları Türkiye’de yapılacak. Arkasından müteahhitlik hizmetleri yine Türk müteahhit firmaları tarafından verilecek ve tabi ki kullanılacak olan ekipman ve medikal cihazlar da öyle” bilgisini verdi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku