Güncel:
Trafik sorunu böyle çözülecek...
CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar M. Salih Akyüz, trafikle ilgili projelerini anlattı.

Trabzon’un önemli sorunlarının başında gelen trafik sorunu ile ilgili CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar M. Salih Akyüz, Güney Çevre Yolu’nun bir an önce hayata geçirilmesi, bunun yanı sıra şehir trafiğinin yeniden planlanması gerektiğini ifade etti

Kent merkezinde trafik ve otopark sorunlarına bir türlü kalıcı çözümler üretilemiyor, neden?

Çünkü, şehir trafiğini deneme-yanılma yöntemi kullanarak planlamaya çalışıyorlar. Fayda-maliyet hesabı yapılmadan “Biz yapalım, olursa olur, olmazsa yıkarız” mantığıyla ancak bu kadar… Ne yazık ki akılcı çözümlerle şehir trafiğini rahatlatamadılar. Şehir içi taşımacılığa (dolmuş sistemine) alternatif taşımacılık üretemediler. Dolmuşları oradan buraya, buradan oraya taşımakla, günlük çözümler üreterek şehir trafiğini Arap saçı haline getirdiler. Biz plan, proje yaparken üniversitemizin değerli hocalarından faydalanacağız, Şoförler Odası başkanımızla ve yönetim kurulu ile istişare yapacağız ve planlamalarımızı kesinlikle kamuoyunda tartışmaya açacağız. En doğru yöntemi ancak ortak akıl ve bilim ışığında buluruz.

RAYLI SiSTEM ŞART

Alternatif taşımacılıktan bahsettiniz. Minibüs taşımacılığının dışında ne düşünüyorsunuz?

Kentin tamamı için Trafik Master Planı hazırlayacağız. Hafif raylı sistemi kesinlikte Trabzon’a kazandırmamız gerekiyor. Akyazı dolgu alanı ve içinde yer alan Şenol Güneş Spor Kompleksi’nden başlayarak, şehir içini boydan boya kat eden bir tramvay hattı yapılabilir. Bu şehre 30 milyar lira harcandığını söylediler. Akyazı’dan Havalimanı’na kadar tramvay hattı bir buçuk milyar liraya yapılabilir. Trabzon’a aktarılan ödeneklerle bu sorunların çoktan çözülmesi gerekirdi.

GÜNEY ÇEVRE YOLU VE KANUNİ BULVARI… 

Trabzon’a yeni yerleşim alanları kazandırmamız ve trafiği rahatlatmamız için Güney Çevre Yolu’nu hayata geçirmemiz gerekiyor. Güney Çevre Yolu tek başına bir şey ifade etmez. Sahilden Güney Çevre Yolu’na dik, doğal yapıya uyumlu bulvarlar planlamalıyız. Kanuni Bulvarı’nın geçeceği güzergahlarda ve kamulaştırmalarda birçok hata yapıldı. Yine yanlış planlamaların bedelini şehir olarak ödüyoruz. Daha iyi planlanabilirdi. Bu yolun bitmesi de şehir trafiğini bir nebze olsun rahatlatacaktır.

ÇUKURÇAYIR'IN 3 KM'LİK YOLU YAPILAMADI

Trabzon’un yapılaşması ve nüfusu hızlı bir şekilde artan Çukurçayır bölgesinin de en önemli sorunu yol ve trafik sorunudur. Trabzon merkezine 3 km yakınlıktaki Çukurçayır'a 45 dakikada gidiliyor. İnsanlar dolmuş kuyruklarında saatlerce bekliyor.  Yol sorununun acilen çözülmesi gerekir. Bizim bu yol için çalışmalarımız var. 

GAZİPAŞA TRAFİĞİ ÇİFT YÖN OLACAK

Gazipaşa Caddesi’nde trafik tek yöne çevrildi. Mevcut yolun bir tarafı kapatıldı. Kapatılan şerit belediyenin para kaynağı haline çevrildi. Hem trafiği mahvettiler hem de Gazipaşa Caddesi’nin ticaretini bitirdiler. Gazipaşa trafiğini yeniden çift yön olarak düzenleyeceğiz. Otopark uygulamasını buradan kaldıracağız. Gazipaşa’yı eski ışıl ışıl haline kavuşturacağız.

YANLIŞ PLANLAMANIN FOTOĞRAFI: REŞADİYE KAVŞAĞI

Şehir trafiğinin yanlış planlandığının bariz örneğini Reşadiye kavşağına bakarak görebiliyoruz. Milyarlarca liralar harcanarak yapılan Reşadiye köprüsü trafik yoğunluğunun azalmasına hiçbir fayda sağlamadığı gibi son dönemde yıkılarak kaldırılması gündeme gelmiştir. Plansız ve öngörüsüz yapılan yatırımlar ne yazık ki devam etmektedir. Bu köprü bu bölgedeki ticari yapıyı da olumsuz etkilemiştir. Bir yanlış uygulama da Ayasofya’da yaşanmaktadır. Ayasofya bölgesinde akıllı kavşak yapılırken sokak girişi iptal edilmiş ve buradaki onlarca esnaf mağdur olmuştur. Şehrin ana arterlerinden biri olan bu yol kapatılınca araçların park alanı haline gelmiş. Esnafın mağduriyeti düşünülmeden yapılan bu yol iptalinin kaldırılması ve yeniden buradan trafik akışının sağlanması gerekiyor dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku