Güncel:
VALİ USTAOĞLU VE BAŞKAN ZORLUOĞLU KATI ATIK TESİSİNİ İNCELEDİ…
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon ve Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (TRABRİKAB) Encümen üyeleri ile birlikte Araklı ilçesi Taşönü Mahallesi’nde yapımı devam eden Katı Atık Entegre ve Bertaraf Tesisi’ni ziyaret ederek, inceleme yaptılar.
Vali Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu, Türkiye’de bir ilk olan tesis hakkında ilgili firma yetkililerinden detaylı bilgi aldılar. Firma yetkilileri, tesis ile birlikte katı atıkların ayrıştırılıp ekonomiye kazandırılacağını, direkt ekonomiye kazandırılamayan atıkların ise gazlaştırılarak enerjiye dönüştürüleceğini ifade etti. Yetkililer ayrıca, tesisin kurulum aşamasının ardından ağustos ayında deneme çalışmalarına başlanacağını, yıl sonunda ise faaliyete geçilmesinin planlandığını belirtti. 

 

Taşönü Katı Atık Entegre ve Bertaraf Tesisi’nde yapılan incelemede encümen üyelerinden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve tesisi yapan şirket yetkilileri de hazır bulundu.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ali FAİZ: Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın...

Haberi Oku