Güncel:
Yalıncak Sahilindeki eksiklikler çözüm bekliyor

 Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Yalıncak Sahil Projesindeki eksiklikler vatandaşları rahatsız ediyor.

Yalıncak Sahile ailesi ile gelen Ahmet Fettah isimli genç yürüyüş alanlarında adım başı çöp, pislik ile karşılaşıyoruz. Hafta sonu binlerce kişinin aileleri ile geldiği bu alanda çöpler çok rahatsız edici bir şekilde dikkatimizi çekiyor. Konuyu güvenlik görevlilerine ilettik fakat onlarda bütün yalıncak sahilinde 1 tek temizlikçinin görevli olduğunu ve yetiştiremediğini belirttiler.  Çöp kovası sayısı çok yetersiz balık tutma alanlarına ve yürüyüş yolu üzerine çöp kovası sık aralıklar ile koyulmalı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “35 bin metrekarelik bir alanda düzenleme yaptık.” demişti. 1 tek temizlikçi bu kadar geniş bir alana nasıl yetişsin.

Çocuk oyun alanlarında zeminde kullanılan malzeme çok rahatsız edici bir plastik kokusu etrafa yayıyor. Yetkililerden, konunun uzmanlarından bu kokunun araştırılıp çözüm üretilmesini bekliyoruz.

Sahil boyunca insanlar için güzel mekanlar yapılmış fakat Wc’lerin kapısı kilitli, çeşmelerin suları akmıyor plajdaki duş alanlarında su patlamış. En acı verenide duvar  kenarına tuvaletini yapan insanları gördüm gün içerisinde bu çok rahatsız edici bir durum bölgedeki görevlilere tuvaletler neden açılmıyor diye sorduğumda Belediye ile Sahil düzenlemesini yapan firma arasında problem olduğunu projeyi henüz Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin devralmadığını belirttiler. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu gün içerisinde alana gelip bir grupla toplu foto çekilerek bölgeden uzaklaştı yetişemedim kendisine gözlemlediğim eksiklikleri iletecektim. Aylar önce açılışı yapılan proje henüz firmadan devralınmamış ama belediye personeli çalışmaya başlamış çok enteresan bir durum öğrenince şaşkınlığımı gizleyemedim.

Etrafta birde projeden artan malzemelerin bulunduğu alandan çevreye yayılan çok rahatsız edici bir yanık kokusu var görevlilere bu kokuyu sorduğumda elektrik kablolarının yakılarak bakır tellerinin satıldığını belirttiler. İtfaiye, Jandarma ve Zabıtayı aradım. Jandarma 20 dk. sonra gelip uyardı ateş yakanları, tekrar yakılırsa ceza uygulayacağını belirtti. İtfaiye olay yerini bulamadı 50 dk. sonra  tek başına bir itfaiye eri yürüyerek olay yerinde inceleme yaptı. Zabıta ekipleri ise saatlerce o bölgede bulunmama rağmen hiç gelmedi konu ile ilgilenmediler. Yürüyüş yolu boyunca Trapark klübeleri çok sık aralıklar ile yerleştirilmiş dikkatimi çekti anlaşılan Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu bölgeden ciddi bir gelir bekliyor. Benim tavsiyem ekonomik kriz insanları yeteri kadar bunaltıyor. Bırakın vatandaş sahilde nefes alırken park ettiği araca otopark parası vermesin. İllede alacağım diyorsanız Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı gibi 1 TL  sembolik bir ücret olsun. Trabzon halkı Van Tuşba’da Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun yapacağı AVM’ye kaynak yaratmak zorunda değil dedi.

Ahmet Fettah isimli genç son olarak hafta sonu hava sıcak olduğu için denizde yüzen aileler vardı. Fakat elbise değişme kabinleride kapalı olduğu için kıyafetlerini maalesef orta yerde bin türlü zorluk içinde bellerine havlu sararak değişiyorlardı. Bu sorunlar dikkate alınır düzeltilirse bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler için Trabzon şehrimiz adına çok güzel bir mekan kazanmış olacağız dedi.

Haber: Arif AZAK



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku