Güncel:
Yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri sektörü fuarı...

 Bilindiği üzere tüm dünyada halen etkisini sürdürmekte olan COVID-19 pandemisi nedeniyle, birçok ülke tarafından getirilen seyahat kısıtlamaları ve etkinliklere yönelik yasaklamalar nedeniyle, uluslararası fuarların da bu kapsamda iptal edilmesine yol açmıştır. Bu nedenle, daha önce fiziksel ortamda geniş ziyaret katılımları ile düzenlenen geleneksel fuarlar; artık günümüz iletişim ve teknoloji imkanları kullanılarak sanal olarak düzenlenmeye başlanmış ve “Sanal Fuar Platformları” oluşturularak, firmaların sanal fuarlarda da stand açarak uluslararası fuarlara katılım sağlamaları, ürünlerini uluslararası düzeyde tanıtarak, dünya pazarına anlık ulaşmaları sağlanmış bulunmaktadır. Bu kapsamda da, sanal ortamda düzenlenecek uluslararası fuarlara yönelik Ticaret Bakanlığımızca destek mevzuatı oluşturularak, fiziki fuarlar gibi sanal fuar katılımları da destekleme kapsamına alınmış bulunmaktadır. 

Geçtiğimiz yıllarda her yıl geleneksel olarak Gürcistan'ın Batum kendinde inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe düzenlenen  uluslararası Batumi Build Fuarı, yaşanan bu gelişmeler üzerine bu yıl 22-24 Nisan 2021 tarihleri arasında “Batumi Build Virtual 2021” adı ile   sanal ortamda düzenlenecek olup, fuarın “yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri sektörüne” yönelik Türkiye milli katılım organizasyonu Bölgemizdeki firmalara yönelik Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğimiz (DKİB) tarafından gerçekleştirilecektir. Gerçekleştirilecek olan bu sanal fuar katılımı, ihracata yönelik devlet yardımları desteği kapsamında olup, katılım bedelinin % 50'si “Pazara Girişte Dijital Faaliyetlerin Desteklenmesi Hakkında Karar” kapsamında desteklenecektir. Katılımcı firmalarımız belirlen katılım bedelinin sadece %50'lik kısmını ödeyecektir.

Söz konusu sanal fuara katılım sağlayacak firmalar; ürünlerini çevirimiçi olarak sanal stantta sergileyerek tanıtabilecek, fuar ziyaretçisi olan firmalarla sanal ortamda ikili iş görüşmesi yapabilecek, düzenlenecek olan seminerler ya da bilgilendirme toplantılarına aynı şekilde sanal platform üzerinden katılım sağlayabilecektir.  

Ayrıca fuar ana organizatörü olan firma tarafından, söz konusu organizasyona Azerbaycan, İtalya, Ukrayna, Gürcistan, İran, Polonya, Kazakistan, Belarus, Çin, Almanya, Rusya Federasyonu ülkelerinden de katılımcı ve ziyaretçi olabilecek firmaların davet edildiği ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, söz konusu organizasyona katılmak isteyen firmalarımızın ekte yer alan başvuru formunu ve sözleşmeyi doldurarak, fuar katılım bedelinin % 50 si olan tutarın (stand modeline göre değişmekte olup, aşağıda belirtilmiştir) aşağıda yer alan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği hesabına yatırıldığına dair dekontu ile birlikte, 26/03/2021 Cuma günü saat 17:30'a kadar 0462 326 94 01 numarasına fakslamaları ya da [email protected]    e-posta adresine iletmeleri gerekmektedir (sonrasında aslını elden/kargo yoluyla iletmek üzere). Stand modeli seçiminde, Genel Sekreterliğimizle irtibata geçilmelidir.    


STAND MODELİ

Ödenecek Tutar ($)

Mega Stand Modeli

350 $

Köşe Stand Modeli

350 $

Yatay Stand Modeli

300 $

Tekli Stand Modeli

250 $


DKİB BANKA BİLGİLERİ ($ hesabı):

Halk Bankası Ortahisar Şubesi (Şube Kodu:773)

TR40 0001 2009 7730 0053 0000 08


İlgili Kişi; Arzu EROL

Tel: 0 462 326 16 01 -122

0 533 63 64 381



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku