Güncel:
Yusuf Gümüştaş, Araklı'ya yeni taksi plakası istemiyoruz…

 Araklı Şoförler Odası Başkanı Yusuf Gümüştaş Araklı’ya yeni taksi plakası istemediklerini söyledi. Yeni plakalara karşı sonuna kadar direneceklerini kaydeden Gümüştaş “Sırf belediye para kazansın diye uygulama olur mu? 5 dönemdir oda başkanıyım müsade etsek Araklı’ya 100 yeni plaka verecekler” dedi.

Araklı Şoförler Odası Başkanı Yusuf Gümüştaş, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ilçelere ihtiyacı olmadığı halde taksi plakası dayattığını söyledi. 100’e yakın taksisi bulunan Sürmene’ye 8 plaka ihalesi kararı alan Büyükşehir Meclisinin ardından kamuoyunda gözler önüne serilen plaka ihalesi dayatmasının bir benzerinin de Araklı’ya yapıldığı ortaya çıktı. Gümüştaş, yaptığı açıklamada “Bizim ilçemizde 35 taksi plakası var. Bu rakamı burada tutabilmek için de yoğun çaba sarf ettik.” dedi. Araklı’da 380 adet S ve M plakalı minibüs olduğunu belirten Gümüştaş, “Şimdi Büyükşehir Belediyesi geliyor ‘Siz bize durak gösterin, biz plaka satalım.’ diyor. Köprübaşı’na 50 tane vermiş, Maçka’ya 100 tane vermiş, Sürmene’ye 110 tane vermiş. Ben istemiyorum kardeşim benim için yeterli yeterli olmazsa ben müracaat ederim. Belediyeler plaka satıp para kazansın diye yapılan uygulamayı kabul etmiyorum.” diye konuştu.

Gelişi güzel sırf belediye para kazansın diye uygulama yapılabilir mi? Biz 5 dönemdir oda başkanıyız. Bizim görüşümüz alınmadan karar alınabilir mi? Trafikle ilgili karar alınıyor ama bizim haberimiz yok. Ben UKOME’de yedek üyeyim. 3 yıldır 2 kez davet edildim. Böyle bir şey olmaz.” ifadelerini kullandı.

Haber-Video: Arif AZAK

Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku