GELECEĞİN ŞAMPİYONLARI YAZ SPOR OKULLARINDA YETİŞECEK
 Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Yaz Spor Okulları “Yaza Hareketli Giriyoruz” sloganıyla başladı. Ganita’da düzenlenen açılış programında konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “28 spor tesisinde 25 branşta, 117 antrenör ve 5200 sporcu ile Yaz Spor Okullarımız açıldı. Amacımız, spor şehri Trabzon’a yeni madalyalar kazandıracak gençler yetiştirmek” dedi. 

“Yaza Hareketli Giriyoruz” sloganıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Yaz Spor Okulları, Ganita’da coşkulu kalabalıkla açıldı. Sporsehritrabzon.org sitesi üzerinden başvuru yapan 5200 öğrenci Ortahisar, Akçaabat ve Yomra ilçelerindeki 28 spor tesisinde 25 branşta 117 antrenörden eğitim alacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Ganita’da ev sahipliği yaptığı açılış programına; Trabzon Vali Vekili Hacı Osman Hökelekli, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu,  KKTC Trabzon Başkonsolosu Erek Çağatay, sporcular ve velileri katıldı. 

SPOR ŞEHRİ TRABZON 
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu törenin başlangıcında spor branşlarıyla ilgili kurulan stantları gezerek, geleceğin şampiyon adaylarıyla bir araya geldi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu’nun açılış konuşmasının ardından söz alan Başkan Zorluoğlu, öncelikle katılımcıları selamladı. Trabzon’un gerçek anlamda bir spor şehri olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Bugün burada çok güzel bir görüntü var. Hep birlikte yaza çok güzel bir başlangıç yapıyoruz. Bu sezon binlerce evladımız, tesislerimizde nitelikli antrenörleriyle, hocalarıyla birlikte çok güzel spor aktivitelerine katılacaklar” ifadelerini kullandı. 

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM 
Trabzon'dan çok önemli sporcular yetiştiğini de vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Avrupa şampiyonlarımız, dünya şampiyonlarımız var. Olimpiyat şampiyonumuz yoktu. Geçtiğimiz yıl ve bu yıl Olimpiyat şampiyonlarımız var. Hakikaten bu manada çok sağlam bir temele sahibiz. Yaz Spor Okullarımıza başvuran sevgili yavrularımızın içerisinden de önümüzdeki yıllarda yine Avrupa şampiyonları, dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkaracağız. Bunun için çok çalışmak, çok emek sarf etmek gerekiyor. Trabzon'da Allah'a çok şükür, altyapımız buna müsait. Özellikle son 15-20 yıl içerisinde Trabzon'da spor altyapısı bakımından çok büyük bir mesafe katedilmiş. Spor tesisleri bakımından Türkiye'nin en zengin illerinden bir tanesiyiz. Bu bakımdan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, geçmiş dönemde şehrimize hizmet eden Gençlik ve Spor Bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.  

HEM EĞLENİP HEM ÖĞRENECEKLER 
Sporcuların yaz boyunca tesislerden en güzel şekilde yararlanacaklarını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte gençlerimize, çocuklarımıza hem çok iyi vakit geçirme imkanı sağlayacağız hem de içlerinden daha yetenekli olanlarını seçip, onlarla yıl boyu devam edecek bir mekanizmayı da birlikte kurmuş oluyoruz. Bu çok önemli bir adım. Çünkü yaz okulları genelde eğlence ağırlıklı bir aktivite gibi görünüyor ama bu süreç içerisinde çocuklarımızı yetenekleri doğrultusunda belli branşlarda daha iyi noktalara taşımak istiyoruz. Evlatlarımızın hem eğlenecekleri hem öğrenecekleri ve keyifle spor yapacakları bir yaz dönemi geçirmelerini temenni ediyorum. Yaz Spor Okullarının açılmasına destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Gençlik Spor İl Müdürümüze, İl Milli Eğitim Müdürümüze ve onun şahsında değerli öğretmenlerimize, şu an aramıza bulunan Vali Vekilimizin şahsında Valiliğimize,  antrenörlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkürü de velilerimize etmek istiyorum. Çünkü onlar çocuklarını spora teşvik ederek önümüzdeki yıllarda ülke çapında, uluslararası çapta sporcular yetişmesine imkan sağlıyorlar” diye konuştu.  

HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER 
Başkan Zorluoğlu’nun konuşmasının ardından folklor ekibi horon gösterisinde bulundu. Daha sonra farklı spor branşlarına gönül veren sporcular, hünerlerini sergilediler. Gençlerin spor gösterileri büyük beğeni kazanırken, alanda bulunan anne babalar da duygusal anlar yaşadı. Başkan Zorluoğlu, kendisine yoğun ilgi gösteren sporcularla yakından ilgilendi. Açılış programı, Mehmet Yılmaz konserinin ardından sona erdi.


Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Mahmoud Trezeguet’nin sağlık durumuyla ilgili...

Haberi Oku