Paşa Seymen: 'Trabzonspor ortak paydasında buluşalım”

 

Hayri Gür Spor Salonu'nda iki gün sürecek TS Genel Kurulu’nda, 9 bin 278 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Trabzonspor’un 55 yıllık tarihinde 48. Yönetim Kurulu’nun seçileceği kongrede yeni yönetim, 20 aylığına göreve getirilecek.

 

Kongre öncesi Trabzonspor'da mali kongre gerçekleşti ve kongre üyeleri gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Kongre Üyesi, Turizmci Paşa Seymen’in kalabalığa hitaben yaptığı konuşmasında vurgu yaptığı birlik, beraberlik mesajları ve başarının formülünü özetlediği konuşması salonda bulunan kalabalık tarafından uzun süre alkışlandı.

 

Paşa Seymen açıklamasında: “Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için Dost’un evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim”

 

Sevgili dostlar, kıymetli hazirun 2 Ağustos 1967’de doğan; 1973-74 sezonunda İkinci Lig’de elde ettiği şampiyonlukla Birinci Lig’e yükselen ve 1975-76’da bir devrimin, Anadolu İhtilali’nin altını imzalayarak tarihe damgasını vuran Trabzonpor’umuz, 56 yıla sığdırdığı 8 Lig Şampiyonluğu Kupası, 3 Süper Kupa, 9 Türkiye Kupası, 7 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 5 de Başbakanlık Kupasıyla Ülkemizin tartışmasız en büyüklerinden biri olmuştur.

 

Bu güzide kulübün bugünlere gelmesinde önderlik eden rahmetli Osman Tomruk, Sebahattin Kundupoğlu, Dr. Bahri Çerbatoğlu, Ruhan Öngür, Süha Akçay, Ziyad Nemli ve Refik Karaağaclı gibi ebediyete irtihal eden bütün kıymetli şahsiyetleri rahmetle ve minnetle anmak isterim.

 

Trabzon’un en eski futbol kulüpleri İdmangücü, İdmanocağı, Martıspor, Karadenizgücü takımlarıdır. Bunlar Trabzonspor’un ilk yıllarındaki futbolcu ihtiyacını karşılayarak, altyapısını oluşturmuştur. Böylelikle, ilerleyen yıllarda fırtınalaşacak Trabzonspor, Anadolu üzerinde bir güneş gibi doğmuştur.

 

Dünya devi takımlarla yaptığımız müsabakalarda Hüseyin Avni Aker Stadyumu yüzlerce başarıya sahne olmuştur. Barselona, Liverpool, Aston Villa, İnter gibi dünya devleri Avni Aker’in yeşil çimlerine gömülmüştür. Bu takımlar stattan boynu bükük ayrılmışlardır. Trabzonspor futbolda Anadolu ihtilalini gerçekleştiren, üç büyüklere boyun eğmeyen, İstanbul hegemonyasını yıkan tek kulüp olma özelliğini gururla taşımaktadır.

 

Trabzon halkının futbol tutkusu her şeyin ötesindedir. Bu âdeta bir sevdadır. Trabzonspor şehrin her şeyidir. İnsanlarımız futbolla yatıp futbolla kalkmaktadır.

 

Trabzon şehri Trabzonspor ile İl sınırlarını aşmaktadır ve Trabzon şehrini Türkiye gündeminde hiç şüphesiz ki en başta Trabzonspor tutmaktadır. Trabzonspor’u bu şehirden çekip koparsanız Trabzon yarı yarıya boş kalacak gibidir. Onun için her ne olursa olsun öncelikle ve özellikle bütün Trabzonsporlular bu takıma sahip çıkmalıdır.

 

Değerli Trabzon ve Trabzonspor sevdalıları!

 

Zaman zaman Avrupa liglerinde maçlara bakıyorum da ‘Bu futbol ise benim ülkemdeki nedir?’ diye kendime sorarak hayıflanıyorum. Birçok alanda Türkiye’nin lokomotifi olan Trabzon’un futbolda da lokomotif olup bütün vagonları çekeceğine gönülden inanıyorum. Lokomotif olmak, takdir edersiniz ki, yamaçları vecdle aşmayı, uzun uzun yolları inançla göze almayı, tepelerden gereken ağırlık ve vakarla inebilmeyi gerektirir. Şanlı Mâzimizi aşabilecek bir geleceğe ulaşmak istiyor isek mutlaka yarın ki Futbol aklını bugünden yakalamalıyız. Bu vazifeyi yerine getirebilecek İnsanlar bu verimli topraklarda çok şükür ki mevcut. Geçmişimiz, başarılarımız, o asil ve dik duruşumuz, mücadeleci karakterimiz bunu bekliyor bizden. Yunus’un dediği gibi şahsî davamız için değil, Trabzon için, Trabzonspor için Türkiye için, Türk futbolu için başarmak zorundayız.

 

Bizler yanan Trabzonspor meşalesini ilelebet canlı tutmak için büyük bir coşku ve azimle buradayız. Biz yarım yüzyılı geride bırakan bir geleneğin temsilcileriyiz. Biz anlı şanlı Trabzonsporuz. Bizde bayrak hep baş üstündedir. Biz düşmeden o bayrak başlardan düşmez. Biz her dem yeni heyecanlarla yeniden başlama azminde ve kararlılığındayız.

 

İşte bugün de ‘Bismillah’ diyerek başlıyoruz yine ve yeniden. Avni Aker’den yükselerek Boztepe’yi inleten ‘şampiyon’ nidaları bunu bekliyor bizden. Akyazı’da denizi titreterek dalga dalga dünyaya yayılan sevinçler bunu bekliyor.

 

Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer, Dozer Cemil, Tuncay, Turgay bunu bekliyor.

 

Gelin siyasetimiz, hayata bakışımız, işimiz gücümüz, mesleğimiz kıdemimiz ne olursa olsun Trabzonspor ortak paydasında buluşalım. Sadece Türkiye’de değil, Dünya’da bir marka olarak adımızdan söz ettirelim, haydi hep birlikte, el ele. ‘Vira bismillah’ diyelim” dedi.

Haber: Arif AZAK



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Sportif AŞ. Genel Kurulu yapıldı

Haberi Oku