3.Sayfa:
Of'da buda oldu !

 Of ilçesinde yaşayan ve televizyonlardaki Karadeniz dizilerini beğenmeyen 15 kişi biraraya geldi. Kendileri dahil tamamen amatör oyunculardan oluşan 40 kişilik ekip kurdular. 6 ay çalışıp 110 dakikalık "61. Bölge" adlı sinema filmini çektiler. 

İlçede müzik market işletmeciliği yapan Cuma Uğurlu, bir süre önce sinema ilgisi nedeniyle "61. Bölge" adlı bir senaryo yazdı. Uğurlu daha sonra senaryoyu beyaz perdeye aktarmak için ilçedeki arkadaşları ile bir araya gelerek çalışmalara başladı.

"Dönerci Ali", "kasap Oğuz", "güvenlik şefi Mahmut", "emekli Adnan", "inşaat ustası Adnan" gibi ilçede esnaf olan ya da çalışan 15 kişilik bir ekip kuran Uğurlu, ardından filmin çekimlerine başladı. Sıfır bütçe ile filme başlayan ve yeni katılımlarla her geçen gün filmin oyuncu kadrosunu genişleten Uğurlu ve esnaf arkadaşları, bir süre sonra film kadrosunu 40'a çıkardı. Hiçbir oyunculuk eğitimi almayan ve ilk kez kamera karşısına geçen bu kadro ile Of'un cadde ve sokaklarında çekimlere başlayan Uğurlu ve arkadaşları, çekimlerini Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm yöresi Uzungöl, Bayburt ve Gürcistan'da da tamamladı.

Filmin yönetmenliğini yapan de Cuma Uğurlu yaptı. Karadeniz insanını iyi yansıtmadığını düşündüğü dizilere tepki gösteren Uğurlu, 'Televizyonlarda yapmacık Karadeniz dizilerini görünce orijinal Karadeniz dizisi çekmek istedim ama dizinin daha zor olduğunu düşünerek ilk etapta sinema filmi çekmenin daha uygun olacağını düşündüm. Birkaç arkadaşla bir araya geldik. Sonra ortaya bu ekip 61. Bölge çıktı" dedi. 

Entrika, aşk ve aksiyon içerikli film, özel olarak yetiştirilip istihbaratçı kimliği ile Karadeniz’e gönderilen Ömer'in, işlerini devlet kimliği ile iz bırakmadan yürütmesini konu ediniyor.



Araklimedya.com
Anahtar Kelimeler
ARAKLI
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ekranda izdivaç rezaleti tam gaz ediyor
Şarkıcı Seda Sayan'ın evlilik programları hakkında verilen yasakları delmek adına internet üzerinde...

Haberi Oku