Eğitim:
‘'61 MADDE DE KADIN BEYNİ ; ERKEK BEYNİ''
 

Geçtiğimiz yıl içerisinde ’’İstiridye (Tılsımlı Aşk)’’kitabını da çıkaran, kadın yazarlardan Elif Saylam, ses getirecek yeni bir kitaba daha imzasını attı.

 

Son yıllardaki bazı hikaye ve deneme yazılarının ardından geçtiğimiz dört yıl içerisinde İstiridye adlı ilk roman serisini yazarak, bir ilke adım atan Elif Saylam, bu kitabının devamı ve hikayenin sonucunu toparlama niteliğini taşıyan  ‘İstiridye (Tılsımlı Aşk)  adlı cilt kitabını da, bu arada senaryolaştırma çalışmalarına başladı.

 

Ailesinde iki yetişkin kız kardeşten biri olan Saylam, doğduğundan beri Trabzon’da yaşamış eğitim ve öğretim hayatını da Trabzon’da tamamlamış zamanını tamamen yazmaya adamış kadın yazarlardan biri olarak tanınıyor.         

Satış sektörlerinde yıllarca yöneticilik yapan, yönetim ve organizasyon bölümü mezunu olan Saylam, mutfağa karşı eğilimli oluşu nedeniyle de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Gastronomi bölümünde eğitim ve öğretim gördü. Aynı zamanda aşçı eğitmeni de olan Saylam’ın, yazarlık tutkusu İlkokul yıllarına dayanırken, Aşçı Eğitmenliği, Yazarlık, Senaristlik, Evlilik ve İlişki Uzmanlığı, Aile Terapistliği, Cinsellik ve Yaşam Koçluğu üzerine sertifikalar alarak da vasıflar kazandı.

 

Trabzon’da ikamet eden Saylam, kitaplarıyla ilgili olarak da: “En büyük arzum, kitaplarımdan herhangi birini, bir senaryo olarak beyaz perdede, bir film ya da televizyonlarda bir dizi olarak görmek.’’ diye konuştu.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ali Kemal GÜVELİ’den Büyük Başarı…

Haberi Oku