Eğitim:
İhtiyaçlı Öğrencileri Unutmadı !

 Trabzon Büyükşehir Belediyesi okul ihtiyaçlarını karşılayamayan öğrencilere yardımda bulunmak için çalışmalarını tamamladı.

Gerçekleştirdiği sosyal projelerle Trabzonluların takdirini kazananTrabzon Büyükşehir Belediyesi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı başlarken ihtiyaç sahibi öğrencilerin okul ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçti. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ayrı ayrı olarak içerisinde öğrencilerin her türlü okul ihtiyaçlarını barındıran 2 bin 70 adet okul takımı hazırlandı.

15 Eylül Pazartesi günü öğrenciler sınıfları doldurduğunda, sınıf öğretmenleri tarafından ilk üç gün boyunca okul ihtiyaçlarını karşılayamayan öğrenciler tespit edilerek ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirilecek. İlçe milli eğitim müdürlükleri tarafından Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilecek olan ihtiyaçlı öğrenci listelerine göre 18-19 Eylül tarihlerinde öğrencilere malzemeleri teslim edilecek.

Bu bağlamda Akçaabat'ta 336, Araklı'da, 280, Arsin'de 120,Beşikdüzü'nde 120, Çarşıbaşı'nda 100, Çaykara'da 80,Dernekpazarı'nda 30, Düzköy'de 80, Hayrat'ta 40, Köprübaşı'nda 70, Maçka'da 100, Of'ta 150, Sürmene'de 120, Şalpazarı'nda 50,Tonya'da 72, Vakfıkebir'de 140, Yomra'da 152 ve Ortahisar'da 70 öğrenciye yardım gerçekleştirilecek. Merkez Ortahisar ilçesinde okul yardımı yapılacak olan 70 öğrenci ise tamamıyla yetimlerden oluşacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, okul ihtiyaçlarını karşılayamayan öğrencilere yardımda bulunmayı vazife olarak gördüklerini ifade ederken, özellikle bu öğrencileri tespit edecek olan sınıf öğretmenlerine uyarılarda bulundu. Başkan Gümrükçüoğlu, "Geleceğimizi inşa etmekte olan sınıf öğretmenlerimiz, ihtiyaçlı öğrencilerimizi tespit ederken çok dikkatli olacaklar. Aynı şekilde bu yardımlar öğrencilerimize teslim edilirken de çok dikkatli olunacak. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman, elimizdeki tüm imkanlarla öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yanındayız. 2014-2015 eğitim-öğretim yılına başlarken, çocuklarımızın ve gençlerimizin heyecan ve coşkularını yürekten paylaşıyor, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına bir kez daha üstün başarılar diliyorum" dedi. - Trabzon

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Adnan Taç: “Trabzon’un mizah geçmişi ve...

Haberi Oku