Ekonomi:
'Artık kaynayacak tencere de kalmadı”

 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın TBMM’nin kapanmasının ardından Trabzon’a geldi. İlk olarak baba evinin olduğu Beşikdüzü’ne giden Aydın, kendisine yoğun bir program hazırladı. Yavuz Aydın, ilçe teşkilatlarını ve esnafı gezerek çalışmalarına başladı. Ziyaretlerde İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan ve teşkilat mensupları da kendisine eşlik etti. Dün Vakfıkebir ve Düzköy’de ilçe teşkilatlarıyla buluşan Yavuz Aydın, seçim dönemindeki özverili çalışmalarından dolayı ilçe başkanları ve teşkilatlara teşekkür ettiğini ifade etti. Ardından ilçelerde esnaf ziyareti gerçekleştiren Aydın, vatandaşın yoğun ilgisi ile karşılaştı. Talepten dolayı yürümekte zorluk yaşayan Yavuz Aydın, vatandaşları dinledi ve sorunları tek tek not aldı.

 

“VATANDAŞ ÇOK ZOR DURUMDA”

Ziyaretlerin ardından açıklama yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, “Öncelikle hemşehrilerime gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Beni gerçekten çok mutlu ettiler. Ancak mutluluğumu yaşayamadım, iktidarın vatandaşı düşürdüğü durum beni gerçekten üzdü. Vatandaş çok zor durumda. Ekonomik olarak umutları kalmamış. Artık karın tokluğuna bile çalışamıyorlar. Yoksulluk sınırının 37 bin liraya çıktığı bir dönemde gıda ve barınma ihtiyaçlarını bile düzgün şekilde gideremiyorlar. Vatandaşımızın en çok sıkıntı yaşadığı konu ekonomi. Artık tencere kaynamıyor lafı tarih oldu çünkü kaynayacak bir tencere bile kalmadı. İktidarın yanlış ekonomi politikaları hemşehrilerimizi açlık ve sefalet içinde bırakmıştır. Bunlar yetmezmiş gibi yapılan zamlar ve artılar vergiler ile fatura sefalete terk edilen milletimize kesilmiştir.” ifadelerini kullandı.

 

“SOKAĞA İNEMİYORSUNUZ”

Vatandaşların sorunlarını anlatacak muhatap bulamadıklarından şikayetçi olduğunu belirten Yavuz Aydın, “Hemşerilerimin tepki gösterdiği bir diğer durum ise AK Partili milletvekili arkadaşlarımı sahada görememek. Oy verdiklerini ancak onlara ulaşamadıklarını söylüyorlar. Birçoğu bu konuda benden yardım talep ettiler. Buradan bende onlara seslenmek istiyorum, kıymetli milletvekili arkadaşlarım, kapalı kapılar ardından yaptığınız istişare toplantıları bir yere varamazsınız. Size inanmış oy vermiş vatandaşlarımız var. Size güvenmişler fakat ulaşamıyorlar. Düştükleri durumun muhatabı zaten sizlersiniz. Gelip sorunlarını dinlemenizi istiyorlar. Ancak sizler, sadece kapalı kapılar ardında yaptığınız toplantıları sosyal medyadan paylaşıyorsunuz. Sokağa inemiyorsunuz. Çekindiğiniz bir durum mu var..? Farkındayım gelinen noktada sokağa çıkmak sizler için çok zor. Ancak bu konuda sizlere yardımcı olabilirim, siz rahat rahat sokakta gezemiyorsunuz biliyorum. Fakat bizim böyle bir problemimiz yok, rahatlıkla şehrimizin bütün sokaklarına girebiliyoruz. İsterseniz beraber vatandaşlarımızı ziyaret edebilir ve sorunlarını dinleyebiliriz.” şeklinde konuştu.

 

“BU GİDİŞLE TURİZMİN ‘T’Sİ KALMAYACAK”

Son olarak esnafın turizm sektörü ve yabancı turizmcilerden dolayı sıkıntı yaşadığını belirten Yavuz Aydın, “Esnafımız Trabzon’da yaşanan turizm krizi ve sektördeki yabancı işletmecilerden dolayı büyük sıkıntı yaşıyorlar. Konuştuğumuz hemşehrilerimizin birçoğu bu durumdan dolayı problem yaşıyorlar. Yöneticilerin eksik denetimleri yüzünden büyüyen krizin esnafa olan güveni azalttığını belirtiyorlar. Birçok turist kendilerinden alışveriş yapmadığını yapanlarının da güven problemini yaşadığını ifade ettiler. Esnafımızı bu duruma düşüren yerel yöneticiler ne yapıyor acaba..? Ortak akla başvurularak bu sorun çözülmezse korkarım ki, Trabzon’da turizmin ‘T’si bile kalmayacak. Acilen önlem alınmalıdır.” dedi.

 

IŞIKLAR’DA DA YOĞUN İLGİ

Düzköy’e giderken Akçaabat Işıklar Mahallesini de ziyaret eden Yavuz Aydın, burada da vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bir vatandaşın, ‘Seçimden sonra buraya gelen ilk milletvekili sizsiniz. Size oy vermedim ancak bu özverinizden dolayı teşekkür ederim’ dedi. Bunun üzerine Aydın, “Ben sadece bana oy veren değil, Trabzon’da yaşayan herkesin milletvekiliyim. Bu toprakların çocuğuyum. Buranın bütün sorunlarıyla dertleniyorum. Ben buraya gelince kiralık evde kalmıyorum, kendi baba evimde kalıyorum. Mecliste Trabzon’u konuşuyorum. Bundan da gurur duyuyorum.” dedi.

 

ZİYARETLERE DEVAM EDECEK

 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, hafta boyunca ilçe ziyaretlerine devam edecek. Bugün Çaykara,  Dernekpazarı ve Of ilçelerini gidecek olan Yavuz Aydın, yarın da Şalpazarı’nda olacak.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Arslan Soydan, Üreticinin Sorunları İçin...

Haberi Oku