Ekonomi:
Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Bölgenin parlayan yıldızı Köse'de devam eden yatırımları inceledi
 

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, ilçe programları kapsamında ziyaret ettiği Köse İlçesi Salyazı köyünde yapımı tamamlanmak üzere olan Gümüşhane- Bayburt Havalimanı’nı  yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu.

Gümüşhane'nin Köse ilçesi Salyazı köyünde yapımı sürdürülen Gümüşhane- Bayburt Havalimanı'nda alt yapı ve üst yapı çalışmaları bittikten sonra pistler de tamamlandı. Pist uzunluğunun 3 kilometre, genişliğinin de 60 metre olan ve 2 milyon yolcuya hizmet vermesi beklenen havalimanı, olası hallerde askeri amaçlı olarak da kullanılabileceği gibi özellikle Karadeniz'de sahil şeridinde olumsuz hava şartları nedeniyle iniş yapamayan uçaklar için de alternatif olacak.

 

 

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Gümüşhane- Bayburt Havalimanı'nda incelemelerde bulunduktan sonra Basın mensuplarına Havalimanıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Pistlerin tamamlandığını ve terminal binasında ufak tefek eksiklikler olduğunu söyleyen Vali Tanrısever, “İlimizin en büyük yatırımlarından birisi olan havalimanı inşaatını incelemek üzere buradayız. Gördüğümüz kadarıyla pistler tamamlanmış, terminal binasında ufak tefek eksiklerimiz var. İnşallah en yakın süre içerisinde bunun biteceğini öğrendik kıymetli arkadaşlarımızdan. Havalimanına inşaatımızın olası deprem veya sel afetlerine karşı tedbirlerinin alınmış olduğunu, sadece bağlantı yollarıyla ilgili eksikliklerin olduğunu gördük. Havalimanı inşaatımızın hem Gümüşhane'ye hem de Bayburt iline hizmet edecek olması sebebiyle yapılması gereken ufak tefek bazı değişiklikler talep edeceğiz. Pist uzunluğumuz bir mukayese etmemiz gerekirse Rize- Artvin, Ordu -Giresun havalimanlarıyla aynı şekilde 3 kilometre uzunluğunda. Terminal binası ve diğer donatılarla ilgili olarak üst yapı inşaatımız da yüklenici firma hızlı bir şekilde çalışmaya devam ediyor. İnşallah en yakın zamanda havalimanımızı Gümüşhane'ye, Bayburt'a hem de ülkemizin hizmetine sunmak istiyoruz” dedi.

 

 

Vali Alper Tanrısever,  Köse İlçe Kaymakamı Hakan Öznay ve Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler ile birlikte İlçede devam eden önemli yatırımları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler yaptığı açıklamada: “Gümüşhane Valimiz Alper Tanrısever İlçemize gerçekleştirdiği ziyaretlerde Belediyemizin çalışmalarını yerinde ziyaret ederek Köy ve mahalle muhtarlarımızın sorunlarını dinlediler. İlçemizde devam eden Türkiye Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan konut inşaatlarında incelemelerde bulunduk. İlçemizde yapımı devam eden, Köse İlçe Hükümet Konağı binasında incelemelerde bulunduk. İlçemizde yapılan Kadın Kültür Evi inşaatında, Millet Bahçesi inşaatında, Bayburt- Gümüşhane Havalimanı Üst Yapı İnşaat'ında incelemelerde bulunduk.  Köse İlçemizde yetişen eşsiz lezzete sahip kuru fasulye hasadına katıldık. Kuru fasulye hasadı yapan çiftçilere hasadın bereketli geçmesi temennisinde bulunduk. İlçemizde 2003 yılında sulama amaçlı olarak, inşa edilen Köse Barajında ve Kadın Kültür Evi inşaatında incelemelerde bulunduk. Kendilerine teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

Haber: Arif AZAK



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TATSO'nun 20. Yılı Berlin'de kutlandı,...

Haberi Oku