Ekonomi:
ÖZ GIDA İŞ SENDİKASIYLA  SÖZLEŞME İMZALADI

 Çaykur'da 6 yıldır Tek Gıda İş Sendikası ile Öz Gıda İş Sendikasi arasında süren yetki tartışmasından dolayı 6 yıldır toplu iş sözleşmesi imzalanamamıştı. Getiğimiz yıl Tek Gıda İş Sendikası çoğunluğu elinde bulundurduğunu mahkeme kanalı ile ispat ederek Kamu İşveren Sendikası ile masaya oturmuş ancak anlaşmaya varmayarak grev kararı almıştı. Mayıs ayında alınan grev kararına işçiler greve destek vermeyince grev fiilen hayata geçirilememişti.

Hayata geçirilemeyen grevin ardından çok sayıda Çaykur çalışanı sendika değiştirerek Öz Gıda İş Sendikası'na geçiş yaptı. Geçtiğimiz aylarda çoğunluğu ele geçiren Öz Gıda İş Sendikası bugün Kamu İşveren Sendikası adına Çaykur ile masaya oturarak 2013-2014 yılı için Toplu İş Sözleşmesi imzaladı.

Çaykur Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen imza töreninde Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, altı yıllık mücadelenin sonunda mutlu sona erdiklerini belirterek "Çaykur'da bir sayfa kapandı, yeni bir sayfa açıldı. Altı yıllık mücadeleyi imza ile taçlandırıyoruz. Altı yıl önce başladığımızda çok az inanan vardı. 65 yıllık bir sendikayı değiştirmek için buraya gelmiştik. Burada verilen mücadele sendikal mücadele değildi.Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı değişime bakarsanız Çaykur'da ki sendikal değişimin anlamını iyi anlarsınız. Bir tarafta milleti büyütmek isteyen, diğer tarafta da kokuşmuş karanlık odaklar vardı. Bunlar sendikal uzantılarıydı. Çaykur'daki kokuşmuşluğu değiştirmek için buradayız" dedi.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ise yaptığı konuşmada, yaşanan grev sürecine değinerek, "Grev sürecinde olayların nerelere varılacağı belli değildi. Grevi gerektirecek bir ortam olmadığını işçilerimize söyledik. Bölge mağdur edilecekti. İlk defa bir grev hayata geçmedi. Bir sendikanın haksız her istediğini yapamacağını gösterdik" diye konuştu.




Araklimedya.com
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Arsin Yatırım Adası Projesi’nin rafa kaldırılmasını...

Haberi Oku