Ekonomi:
Torul Cam Teras 100 Bin Ziyaretçi Sayısını Aştı
 

Ortaçağ'da yapıldığı, Fatih Sultan Mehmet döneminde ise Osmanlı topraklarına katıldığı bilinen, savunma ve gözetleme amaçlı olan Torul Kalesi'ne yakın mesafedeki zirveye kurulu cam seyir terası yerden 240 metrelik yüksekliği ile hem Türkiye'de ki örnekleri arasında en yükseklerden birisi, hem de karayoluna 2 kilometrelik mesafesiyle en yakın ve ulaşılabilir cam teraslardan birisi olma özelliğini sürdürüyor.

Torul Kalesi'nin yanı başında ilçenin kuş bakışı izlenebildiği 90 metrekarelik cam seyir terası, Zigana Dağı, Limni Gölü ve Karaca Mağarası'na yakınlığıyla da ziyaretçiler tarafından tercih ediliyor.

Aynı anda 50 kişinin manzara izleyebildiği terasın çevresindeki kafe ve restoranlar da turistlere hizmet veriyor.

 

Gümüşhane’nin en önemli Turizm cazibe merkezleri arasında yer alan Torul Kalesi Cam Seyir Terası yıllık 100 Bin ziyaretçi barajını aştı.

Torul Kalesi'nin yanı başında ilçenin kuş bakışı izlenebildiği 90 metrekarelik cam seyir terası ile ilgili yayınlanan günlük ziyaretçi raporuna göre 2023 yılı içerisinde toplam 101 Bin 140 yerli ve yabancı turist cam seyir terasını ziyaret etti.

 

Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir yaptığı açıklamada, cam terasın bölgedeki turizm merkezlerine yakın olması hasebiyle yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda ziyaretçiyi ağırladığını söyledi.

 

Ziyaretçi sayısının toplamda 732 bin 600’ü aştığını dile getiren Başkan Özdemir, “2020 yılında 79 bin 627, 2021 yılında 82 bin 347, 2022 yılında 102 Bin 750 olan ziyaretçi sayımız bu yılda 101 Bin 140 olarak gerçekleşti. Son iki yılda ziyaretçi sayımızın 100 Binin üzerinde olması sevindirici” dedi.

 

Bölgeye yeni yatırımlar yapılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Özdemir, “Yürüyüş yolu başta olmak üzere farklı projelerimiz ile ilgili Turizm Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz oldu. Ancak yıl içerisinde yaşadığımız 6 Şubat depremi yatırım noktasında elimizi kolumuzu bağladı. Yaşanmış olan tarifsiz acıların bir nebze olsun sarılması söz konusu olunca da, teras ile ilgili yatırımlarımız kısa süreliğine ertelenmek durumunda kalındı” diye konuştu.

 

Turizm Bakanlığına sunulmuş olan projelerin Cam Seyir Terasına yürüyüş yolu ve teleferikle ulaşım sağlamak yönünde olduğunu aktaran Başkan Özdemir, projelerin hayata geçirilmesi ile birlikte ziyaretçilerin bölgede daha uzun süreli ve daha güzel zaman geçirebilme imkanına kavuşacaklarını söyledi.

 



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Arslan Soydan, Üreticinin Sorunları İçin...

Haberi Oku