Güncel:
AKKUŞ DEPREMZEDELERİN YANINDA
 Akkuş Belediyesi ve Akkuş Kaymakamlığı merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve birçok ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından yardım çalışmalarına devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından Akkuş Belediyesi ve Akkuş Kaymakamlığı tarafından başlatılan yardım kampanyası ile toplanan yardım malzemeleri, depremzedelere ulaştırılmak üzere 7 tır ve kamyonlara yüklenerek uğurlandı.

 

Depremim ilk gününden itibaren yardım çağrısının ardından ilçe kaymakamlığı koordinesinde yürütülen kampanyaya Akkuşlular yoğun ilgi gösterdi. Kullanılmamış mont, bot, eldiven, çocuklar için kışlık giysi, battaniye, katalitik soba, gıda maddeleri, çocuk bezi, özel ihtiyaç malzemeleri, hijyenik malzeme, tüp gibi ayni yardımlarını toplanma merkezine getirilirken depremin 4’üncü gününde 7 tır ve kamyonlara yüklenerek uğurlandı. Gelen yardımlar yüklenerek hızlıca deprem bölgelerine gönderilemeye devam edilecek.

 

Ordu’nun Akkuş İlçesi Belediye Başkanı İsa Demirci yaptığı açıklamada: “Deprem bölgesine gönderdiğimiz iş makinalarımız bir yandan enkaz kaldırma çalışmalarına katkı sağlarken diğer taraftan yıllardır sizler için çalışan temizlik ekibimiz Adıyaman'da alan temizliğine yardımcı oluyorlar. Tarihimizin en büyük felaketinin yaşandığı deprem bölgemizde gece gündüz çalışarak yaralarımızı birlikte saracağız.

Zor günleri birlikte aşmak, acımızı birlikte yaşamak ve yaralarımızı birlikte sarmak için ekibimizle birlikte deprem bölgesindeyiz.




Akkuşlu Gönüllü kardeşlerimizle, Aşevi Çadırımızda hizmet vermeye başladık.

Deprem bölgesinde afetten olumsuz etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için Kahramanmaraş'a gönderdiğimiz yardımlar Çağlayancerit ilçesine ulaştı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Ayrıca araçlarla ihtiyaç sahiplerin
e yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Akkuş Belediyesi olarak Adıyaman’da kurduğumuz aşevinde ve araçlarla gönüllü kardeşlerimiz ve ekibimiz 24 saat boyunca depremzedelere sıcak çorba ve yemek ikramında bulunuyorlar. Yaralarımızı birlikte sararak bu zor günleri birlikte atlatacağız. Ülkemizde yaşanan asrın felaketinde gönüllü kardeşlerimiz ve ekibimizle birlikte yaraları sarmaya devam ediyoruz” dedi.


Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku