Güncel:
Araklı'da vatandaşlar yol kapattı
Trabzon’un Araklı ilçesi Taşönü Mahallesi’nde katı atık entegre ve bertaraf tesislerinden yayılan kötü koku vatandaşı isyan ettirdi. Tesise giden yolu katı atık kamyonlarına kapatan vatandaşlar, Jandarma ile karşı karşıya geldi. Tarihi çok eskilere dayanan mağaralarında bulunduğu bölgede kurulan tesisten yayılan koku uzun süredir vatandaşları rahatsız ediyordu.

 

Trabzon'un Araklı ilçesinde Taşönü Mahallesi'nde  TRABRİKAB (Trabzon ve Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği) tarafından 2019 yılında kurulan Katı atık Entegre ve Bertaraf Tesisi Araklı ve sınır ilçe olan Arsin'i kötü kokuya boğdu. Yıllardır kötü kokuya maruz kalan vatandaşlar, ilçenin Yanbolu Vadisi'nde tesislere giden yolu kapatarak seslerini duyurmaya çalıştı.

 

Vahşi depolama yapılan tesisten yayılan kötü kokuya isyan eden vatandaşlar, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nu bölgeye gelmesini aksi takdirde yolu açmayacaklarını söylediler. Çok sayıda jandarmanın sevk edildiği bölgede yöre halkı yol kapatma eylemini saatlerce sürdürdü.

 



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku