Güncel:
Arslan Soydan: 'Gerçek rekolte Temmuz ayı başı çotanak sayımına göre yapılmalıdır”

 Arslan Soydan: “Gerçek rekolte Temmuz ayı başı çotanak sayımına göre yapılmalıdır”


Türkiye Ziraat Odaları Birliği  Yönetim Kurulu Üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan yaptığı açıklamada, bu günlerde rekolte tahmini açıklanıyor bu açıklamalar doğruluğu yansıtmıyor. Bu aylarda rekolte tahmini açıklanması Bakanlık tarafından yasaklandı. Gerçek rekolte Temmuz ayı başı çotanak sayımına göre yapılmalıdır. Teknik çalışma yapılarak elde edilen sonucun da o dönem çuvala girecek fındığa en yakın rakam olduğu doğrudur. Şu an açıklanan rakamlara itibar edilmemelidir. 2013 yılında karanfil sayımına göre sayım yasaklandı. Doğru değil şu an rakam vermek. Üretici şuan karla kışla mücadele veriyor. Üreticinin şevkini kırıyorlar. Biz bunu fındık üzerinde oynanan oyunların bir parçası olarak görüyoruz.


Fındık fiyatının serbest  piyasa tarafından açıklanması çok önemli fiyatlar ile oynamak için bunu yapıyorlar. Üretici yüksek rekolteden korkmamalıdır. Dekar başına ürün verimini artırma çalışmalarına odaklanmalıyız. Gereksiz korkuyu üreticiye yansıtmayacağız üretici fazla üretmekten korkmamalı. İstikrarlı fiyatın oluşması lazım, üretici fiyat istikrarı olursa bahçeden kaçmaz.


Hiçbir ülkenin fındığı bizim fındığımızın kalitesini, lezzetini, raf ömrünü tutmadı. Sahip çıkacağız ürünümüze fındığın kalitesini koruyacağız. Bu çalışmalarımızın sonucunda ise fiyat istikrarı olacak ve sonuç olarak köylümüz, üreticimiz emeğinin karşılığını alacak dedi.

Haber: Arif AZAK



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku