Güncel:
Azerbaycan Avrasya Bilgi Ajansı'ndan destek ziyareti

 

Azerbaycan Avrasya Bilgi Ajansı Karadeniz Bölge Sorumlusu Elnur BAGHIROV ve Üniversitemizde öğrenimlerini sürdüren Azerbaycan uyruklu lisans ve lisansüstü öğrencileri; Matın DOSTUMALIYEV-Gemi İnşaat ve Gemi Makineleri Mühendisliği (Lisans 4. sınıf) Hasan SHIRVANOV-İnşaat Mühendisliği (Lisans 3. sınıf) Rustem MUSALI-Tıp Fakültesi (Lisans 3. sınıf) Nuray LATIFZADE-Özel Eğitim (Lisans 4. sınıf) Mammadıya YUNUSLU-Maden Mühendisliği (Lisans 3. sınıf) Samıra HADIYEVA-Tarih (Doktora Programı) Sadıg ZEYNALOV- Orman Mühendisliği (Lisans 4. sınıf) Ktü Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’yı makamında ziyaret etti.

 

Ziyaret esnasında dost ve kardeş ülke Azerbaycan ve Türkiye arasındaki birlik beraberliğin önemine vurgu yapılmakla birlikte ziyaretçiler, bölgemiz ve Üniversitemizin, öğrencilere desteklerinden ötürü Rektörümüze teşekkürlerini sundu. Bu noktada, Azerbaycan Avrasya Bilgi Ajansı Karadeniz Bölge Sorumlusu Elnur BAGHIROV, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’ya;

KTÜ’de eğitim alan Azerbaycanlı öğrencilerin sayısı, KTÜ’de Azerbaycanlı hocaların sayısı, KTÜ’nün Azerbaycan’da herhangi bir üniversite ile iş birliğinin olup olmadığı ve ileride buna yönelik bir projenin tasarlanıp tasarlanmadığı, KTÜ’de eğitim alan Azerbaycanlı öğrencilerin sorun yaşayıp yaşamadığı ve eğer yaşıyorlarsa hangi konularda, nasıl yardımcı olunduğu, KTÜ’de Azerbaycanlı öğrencilerin disiplin ve eğitim derecesi ortalamasının ne olduğu hakkında sorular yöneltti.

Sorulara içtenlikle yanıt veren Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Üniversitemizde 173 Azerbaycan uyruklu öğrencinin eğitim aldığını, bu öğrencilerden 138'inin erkek, 35'inin kız olduğunu,

Üniversitemizde 2 Azerbaycanlı akademisyenin görev yaptığını, Üniversitemizin Nahçıvan Üniversitesi ile ilişkilerinin var olduğunu ve ileriki zamanlarda başka üniversiteler ile de iş birliği yapılmasının düşünüldüğünü aktardı.

Azerbaycanlı öğrencilerin sorunları var mı? sorusuna ise Rektörümüz, bize ulaşan herhangi bir sorun ya da talep edilen bir durum olmadığını dile getirdi ve eğer olursa "O zaman elimizden geleni yapmaya her daim hazırız." ifadelerini kullandı. Rektörümüz son soruya cevaben, kardeş ve dost Azerbaycanlı öğrencilerimizin derslerine ve eğitimlerine bağlı, çalışkan olduklarını ve kendilerine bu hususta güvendiğini aktardı.

Ziyaret hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.  

 



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku