Güncel:
Bakan Karaismailoğlu; En Fazla Balıkçı Gemisi İhracatı Yapan Ülke Olduk

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU, KTÜ’de Öğrencilerle Buluştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU Sürmene ilçesi Çamburnu-Yeniay mevkiindeki tersane ziyaretleri ve gemi deniz indirme töreni programı kapsamında, Üniversitemiz Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü'nü ziyaret etti. 

Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Deniz Denizcilik Genel Müdürü Kaptan Ünal BAYLAN’ın da eşlik ettiği ziyaret sırasında, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi hakkında bilgi aldı ve sahip olduğu altyapı imkân ve kabiliyetlerini bizzat test etti. Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü’ne yeni kazandırılan ve Muammer Dereli Yerleşkesi'nde bulunan bölüm öğrencilerinin, öğrendikleri teorik bilgileri daha iyi bir şekilde pratiğe dökmesi noktasında önem arz eden ve görüntüyü 360° yatay olarak çevirebilecek, dikey görünüşünü aşağı ve yukarı değiştirebilecek donanıma sahip olan ‘Tam Donanımlı Köprüüstü Simülatörü’ hakkında incelemelerde bulunarak test sürüşü gerçekleştirdi.

Program kapsamında, Üniversitemizden mezun olup Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilerimiz ile bir araya gelen Denizcilik Genel Müdürü Kaptan Ünal BAYLAN yaptığı sunumda, Gemi İnsanı Bilgi Sistemi’ni tanıttı. Ardından öğrencilerimiz ile sohbet eden Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, “Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz, mezun olduğu Üniversitemizde, kendilerini ağırlamaktan onur duyuyoruz. Cumhurbaşkanımız riyasetinde, kendilerinin bu tür hizmetlerini çok önemsiyoruz, gençlerimize yapılan her şeyi gerçekten hak ediyorlar. Amacımız, sizleri daha iyi şartlarda yetiştirebilmektir.” dedi.
Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencileriyle buluşan Bakan Adil KARAİSMAİLOĞLU, öğrencilere hitaben bir konuşma yaparak öğrencilerin beklentilerini, ileriye yönelik  fikirlerini dinledi ve Denizcilik sektörü ile ilgili planlarını öğrencilerle paylaşarak konuşmasında “Karadeniz, önümüzdeki günlerde ticaret gölüne dönüşecek… Türkiye’nin ekonomisi, ilk 10 ülke arasında olacak. Büyük ülke olmak hedefiniz varsa planlarınızı yapmak zorundasınız. Bizim de hedefimiz o. Farklı bir gurur yaşıyorum. Mezun olduğum okul ve öğrencileriyle bir aradayım.” sözlerine yer verdi.

Programına, Sürmene Çamburnu Tersanesi’nde faaliyet gösteren Başaran Gemi Sanayisi tarafından inşa edilen Ergün Reis-A adlı balıkçı gemisinin denize indirilmesi törenine katılarak devam eden Bakan Adil KARAİSMAİLOĞLU yaptığı konuşmada; “Gemimiz, her sınıfta tüm dünyaya üretim yapan yerli ve millî gemi sanayimizin güzel bir örneğidir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak biz de sorumluluk alanlarımızda daha güçlü adımlar atıyor, yerli ve millî kabiliyetlerle denizlerimizdeki varlığımızı güçlendiren gemi sanayimizle de gurur duyuyoruz.” sözlerine yer verdi. Törenin ardından Çamburnu Tersanesi'ndeki; MiMarine, Ergün Gemi, Şengün Gemi ve Çebi Tersanesi firmalarını ziyaret etti.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Ali FAİZ: Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın...

Haberi Oku