Güncel:
Bakan Soylu Talimat Verdi, Köse'de Çalışmalar Başladı

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile Gümüşhane'nin Köse İlçesine yapılacak olan yeni hükümet konağının zemin etüt çalışmalarına başlandı.

Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu makamında ziyaret etmiş, ilçeye yapılması planlanan yeni hükümet konağıyla ilgili görüşmeler gerçekleştirmişti. Yapılan görüşmelerde Bakan Soylu’nun verdiği talimat doğrultusunda zemin etüt çalışmaları başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gümüşhane’nin Köse ilçesine yeni ve modern bir Hükümet Konağı yapılması için talimat verdi. Hükümet Konağı bu yıl içerisinde projelendirilecek ve 2022 yılında yapımına başlanacağı bildirilmişti.

Gümüşhane’deki belediye başkanlarından oluşan bir heyet geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret etti. Başkanlar, Soylu’ya belediyeleriyle ilgili taleplerini ileterek projelerini sundular. Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler de Soylu’ya hükümet konağı projesini anlattı. 1987 yılında ilçe olan fakat günümüze kadar Hükümet Konağı bulunmayan Köse’ye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan yeni bir Hükümet Konağı sözü verildi. Kamu kurumlarının ilçe içerisinde farklı farklı yerlerde bulunması nedeniyle vatandaşların sürekli sorunla karşılaştığı ilçede, yeni Hükümet Konağı için projelendirme çalışması başlatıldı. Süleyman Soylu ile görüşen Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, inşaatın 2022 yılında başlayacağını söyledi.

Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, “Bakanımız projemizi ilgiyle dinledi. Halkımıza da müjdeyi verdi. Hükümet konağımız yapılacak. İlçemizi yeni yapılan havaalanımızla daha da entegre etmek için de projelerimiz var. Bakanımızla onları da konuştuk. İnşallah onların müjdesini de yakında vereceğiz. Laf değil iş üreten bir geleneğin temsilcisiyiz. İlçemiz hak ettiği her şeye kavuşacak. Dün itibariyle zemin etüt çalışmalarına başlandı. Bölgede ilk defa Selçuklu mimarisinin uygulandığı bir proje olacak. Belediye olarak biz yerini vermiştik. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu ’ya teşekkür ediyoruz ” dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ

Haberi Oku