Güncel:
Başkan Kurukız Merhum Alparslan Türkeş'in Ruhu İçin Kur'an Okuttu Lokma Döktürdü

 

MHP’li Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız Türkiye’nin ve Türk Dünyasının son Başbuğu MHP Kurucu Lideri merhum Alparslan Türkeş’in ölümünün sene-i devriyesinde ruhu için Kur’an okuttu, lokma döktürdü vatandaşlara ikram etti .

 

Başkan Kurukız Şalpazarı Merkez Camiinde merhum Alparslan Türkeş’in ruhuna ithafen okutulan Kur-an-ı Kerim tilaveti ve lokma tatlı ikramına katıldı . Kurukız elleri ile vatandaşlara lokma tatlı dağıttı .

 

Alparslan Türkeş ne zaman öldü? Başbuğ Alparslan Türkeş'in ölüm tarihi ve unutulmaz sözleri

Başbuğ Alparslan Türkeş'in ölüm tarihi ve unutulmaz sözleri...

 

Başbuğ Alparslan Türkeş'in ölüm tarihi ne zaman sorusunun yanıtı merak ediliyor. Milliyetçi Hareket Partisi kurucusu ve ilk genel başkanı olan Alparslan Türkeş Kıbrıs'ta doğdu. Muvazzaf askerken 27 Mayıs darbesinde aktif rol aldı. 1969-1997 yılları arasında MHP Genel Başkanlığı'nı yürüten Alparslan Türkeş'in unutulmaz sözleri de Türk siyasetine yön verdi.

ALPARSLAN TÜRKEŞ NE ZAMAN ÖLDÜ?

Alparslan Türkeş 4 Nisan 1997 yılında Ankara'da öldü. Çocukları Yıldırım Tuğrul Türkeş, Ahmet Kutalmış Türkeş ve Ayyüce Türkeş'tir. Türk ordusunda Kurmay Albay olarak görev almıştı.

 

ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN UNUTULMAZ SÖZLERİ ,

*Türk Töresinin bir şartı da yüksek vazife duygusudur. Vazifeyi her ne pahasına olursa olsun yapmaktır. Diğer bir şart, toplum uğrunda her çeşit fedakârlığı yapmaktır. Millete hizmet yolunda şahsi menfaatlerden, şahsi zevklerden feragattir. Vazgeçmektir. Kişiler kendilerini millet için feda ederler. Türk Milleti'nin büyüklüğü böyle yükselecektir. Onu sizler yaşatacak, sizler yükselteceksiniz. Türk Töresinin en önemli bir gereği de sır saklamaktır. Sır saklamak...

 

*Millî kalkınmamızı gerçekleştirmek, her Türk ferdini hür yapabilmek için Türk Milletini yeniden kurmak zorundayız. Vatandaşlarımız arasında parti, mezhep, ırk ve bölge farkı gözetmeksizin karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan bağlar dokuyacağız.

 

*Komünist sistemlerde halkın esaret altında oluşunun sebebi bir mülk sahibi olamamasıdır. Hürriyetin tek garantisi mülkiyettir.

 

*Emirlere mutlak itaat lâzımdır. Laubali, gevşek, disiplinsiz, metotsuz kimselerle dâvamız yürümez. Her şeyde örnek olmak lâzımdır.

 

*Ülkücüler, insanlık âlemi içinde ne uşak olmayı, ne de başkalarını uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen şerefli bir bayrağın taşıyıcısıdır.

 

 

*İslâmiyeti ele alıp Türklüğü inkâr etmek ihanettir. Bunun tersi de aynı derecede gaflet ve ihanettir.

 

*Fikir, iman, ülkü aşkı ... İnsanları güçlü yapan bunlardır.

 

*Ülküsüz insan çamurdan farkı olmayan bir varlıktır.

 

*Türk töresi, Türk ülküsünün ayrılmaz parçasıdır.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku