Güncel:
BU DUVARI GÖREN OKUMADAN GEÇEMİYOR
 Yomra Belediyesi, toplumda kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla, ilçe merkezinde bulunan Yomra Anadolu Lisesinin bahçe duvarını kitap desenleriyle donattı. Yaklaşık 55 metre uzunluğundaki duvar, Türk ve dünya klasiklerinin önde gelen eserleri ile 'kitap duvar'a dönüştürüldü. Vatandaşlar, Trabzon'da uygulaması ilk kez yapılan kitap duvarı takdir ederken, Yomra Belediyesinin gerçekleştirdiği uygulama sosyal medyada da gündem oldu.




Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, kitap okumanın önemini vurgulamak için böyle bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Kitap okuma oranı yüksek toplumların her alanda büyük başarılar elde ettiğini belirten Başkan Bıyık şöyle konuştu: "Sancak Mahallemizde bulunan Hülümet Caddesi'nde yenileme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Cadde üzerinde bulunan okulların bahçe duvarlarını da yenileme çalışmalarımıza dahil etmek istedik. Bu kapsamda rutin duvar imalatının dışına çıkarak öğrencilerimize ve topluma, ülkemiz ve milletimizin hayrına mesajlar verecek bir çalışma yapmak istedik. Sonunda bu çalışmayı gerçekleştirdik. Aynı cadde üzerinde bulunan Yomra Merkez Ortaokulunun bahçe duvarında da yine farklı bir çalışma yapacağız."

Başkan Bıyık, yapılan işin korunmasının da büyük önem taşıdığına dikkat çekerken, "Halkımız bu alanı en güzel şekilde koruyacak, kimsenin buraya zarar vermesine rıza göstermeyecektir" dedi.


Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku