Güncel:
ÇAMBAŞI DOĞA TESİSLERİ KIŞ SEZONUNA HAZIRLANIYOR

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Kabadüz Belediyesi tarafından her geçen yıl geliştirilen Kabadüz ilçesi Çambaşı Yaylası’nda bulunan Doğa Tesisleri kış sezonuna hazırlanıyor.

 

Türkiye’nin denize ve havalimanına en yakın kayak merkezlerinden birinin bulunduğu Doğa Tesisleri, kış sporları çeşitliliği ve eşsiz doğa güzelliğiyle misafirlerini ağırlıyor. Spor ve doğaseverlerin ilk tercihleri arasında yer alan bu tesis dört mevsim gözdeliğini koruyor.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya’nın öncülüğünde yaklaşan kış sezonunda yerli ve yabancı turistlere daha iyi hizmet vermesi için kayak merkezinde çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri gerek bakım-onarım gerekse çeşitli değişikliklerle tesiste konforu ve kaliteyi artırıyor.

 

KONAKLAMA İMKÂNI ARTIRILDI

 

Bu kapsamda çalışma yürüten ekipler, konaklama için tercih edilen bungalovlara ilave mevcutta bulunan konaklama alanının kapasitesini 82 yataktan 160 yatağa çıkardı. Böylelikle tesise gelen misafirlerin konaklama imkânı artırıldı.

 

OTOPARK KAPASİTESİ İKİ KATINA ÇIKARILDI

 

Özellikle kış sezonunda yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan tesiste otopark alanında derin ıslah çalışmaları yapılarak otopark kapasitesi iki katına çıkarıldı. Gelen misafirler için park sorunu ortadan kaldırıldı.

 

ACEMİ KAYAKÇILAR İÇİN BABY LİFT İMKÂNI

 

Tesise gelen acemi misafirler için 100 metre uzunluğunda baby lift yapıldı. Kayağa yeni başlayanlar için hizmete alınan bu çalışma ile acemi kayakçılar eğlenceli ve kolay bir eğitim geçirmiş olacak.

 

 

PİSTLERİN KALİTESİ ARTIRILDI

 

Pistlerin kalitesini artıran ekipler rüzgâra maruz kalan bölgelere kar perdesi görevi görmesi için orman gülü dikimi gerçekleştirdi. Alt ve üst istasyon bölgelerine peyzaj çalışmaları da yapılarak tesise görsel estetik kazandırıldı.

 

MOTORLARIN BAKIMI YAPILDI, TATBİKATLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Tesiste kış sezonunda etkin olarak kullanılacak olan telesiyejlerin, kar ezme ve kar motorlarının bakımları yapılırken olması muhtemel olaylara karşı da eğitim tatbikatları yapıldı.

 

YETERLİ KAR YAĞIŞININ ARDINDAN KAYAK MERKEZİ HİZMETE SUNULACAK

 

 

Çambaşı Doğa Tesisleri, şu an için restoran ve konaklama imkanları ile hizmet veriyor. Çambaşı’na düşen karın yeterli seviyeye ulaşmasıyla birlikte kayak merkezi de kayakseverlerin kullanımına açılmış olacak.

 

BU SEZONDA DA ZİYARETÇİ AKININA UĞRAMASI BEKLENİYOR

 

 

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ve Kabadüz Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar ve tanıtım faaliyetleri sonucu geçtiğimiz sezonlarda çok sayıda vatandaşı ağırlayan Çambaşı Doğa Tesisi’nin bu sezonda da ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ

Haberi Oku